Obavijesti

Sport

Komentari 169

Gustafsson je zaželio da Poljud večeras 'proključa'. I hoće! Stipe Biuk upitan, mijenja ga Jairo?

Gustafsson je zaželio da Poljud večeras 'proključa'. I hoće! Stipe Biuk upitan, mijenja ga Jairo?

Na Poljudu se očekuje preko 15.000 navijača Hajduka koji bi svojom glasnom podrškom ovoj novo posloženoj momčadi dali dodatnu snagu i pomogli im osigurati što bolji rezultat u prvom ogledu s Tobolom

Ako je vjerovati prvom dojmu, trener kazahstanskog Tobola Aleksandar Moskalenko u Split je stigao "s pilom naopako". Odmah je gurnuo Hajduk u ulogu favorita, čudio se što je uopće za njegovu momčad organizirana press konferencija, pogotovo što je toliki interes medija, a na koncu je sve začinio izjavom "zadovoljio bi nas bilo kakav pozitivan rezultat".

Pokretanje videa ...

Na Poljudu će biti 15-ak tisuća navijača, igrat će i Krovinović?
Na Poljudu će biti 15-ak tisuća navijača, igrat će i Krovinović?

No da je to samo "pila naopako", potvrdio je njegov najpoznatiji igrač Zoran Tošić, koji je kazao kako oni "uopće ne razmišljaju o tome da bi nešto moglo krenuti u lošem smjeru" te time direktno potvrdio kako vodeća momčad kazahstanske lige nije u Split stigla samo na izlet i kupanje.  

No uz dužno poštovanje prema Kazahstancima i njihovim očekivanjima, ukupni pobjednik ovog ogleda ipak će ovisiti tome u kakvom će se izdanju predstaviti Hajduk. Ako je suditi po dostupnim informacijama, trener Jens Gustafsson trebao bi veći dio večerašnjeg ogleda s Tobolom odigrati s postavom koje je iznijela HNL ogled s Lokomotivom, uz mogućnost po jedne promjene u zadnjoj liniji, na mjestu stopera te na krilu.

U 31. kolu Prve HNL na Maksimiru se sastali Dinamo i Hajduk
'Tobol je neugodan, ali mi smo bolji nego prošle sezone...'
'Tobol je neugodan, ali mi smo bolji nego prošle sezone...'

Dakle, s Kalinićem na golu, Lovrencsicsem, Vuškovićem, Elezom (ili Simićem) i Čolinom u zadnjoj liniji, Vuković i Čuić (ili Atanasov) bi trebali držati vezni red, dok bi Sahiti, Livaja i Jairo igrali iza Mlakara. Pitate se zašto nema Stipe Biuka? Mlada zvijezda Hajduka upitna je za nastup zbog lakše ozljede mišića i teško je u ovome trenutku prognozirati hoće li biti spreman za večerašnji susret. Ako to ne bude slučaj, izgledno je da njegovu poziciju popuni Brazilac Jairo.

Pitanje je u kojoj mjeri će trener Hajduka koristiti Krovinovića, no bez obzira što je tek stigao, Filip je u zadovoljavajućem stanju i može pomoći, ako ne od prve minute, onda barem jedno poluvrijeme. S klupe će svoju priliku čekati i Ljubičić, Jairo i Eduok, ako stvari ne krenu kako treba od prve minute i ako zatreba pomoć u napadu.

Hajduk će nošen podrškom navijača pokušati od prve minute napasti goste.

- Za nas je ključno da Poljud "ključa" u svakoj utakmici – kazao je Gustafsson, kome bi se želja lako mogla ispuniti.

Danas je za navijačku obitelj Hajduka veliki dan, uoči utakmice upriličeno je otvaranje tematskog parka "Za sva vrimena" u koji će biti upisana imena prvih 1.000 donatora otkupa dionica, a Torcida je jučerašnjim proglasom "Nema te mjere koja će me odvojiti od tebe" jasno dala do znanja da unatoč svim preprekama stižu bodriti svoje ljubimce.

Split: Dvoboj Hajduka i Lokomotive na Poljudu u 36. kolu Prve HNL
Fossati se oglasio: Želim doći u Hajduk i ostati tu još jako dugo!
Fossati se oglasio: Želim doći u Hajduk i ostati tu još jako dugo!

Čelnici Hajduka pred Gustafssona i momčad kao primaran cilj postavili su proboj u skupine Konferencijske lige. Time bi vratili povjerenje navijača i opravdali velika ulaganja u ovu momčad. Večerašnji susret s Tobolom prva je prepreka na tom putu, nadamo se da će je Hajduk uspješno preskočiti.