Obavijesti

Sport

Komentari 60

Guus: Iskreno, velika je razlika između nas i njih, kvalitetniji su

Guus: Iskreno, velika je razlika između nas i njih, kvalitetniji su
2

Treba biti realan i priznati kako je velika razlika između njih i nas. Bolji su, njihovi igrači igraju u velikim ligama, stalno imaju jake utakmice, rekao je Guus Hiddink

VIDEO

Nakon uvjerljivog poraza Turci više ne vjeruju u čudo i odlazak na Europsko prvenstvo. Guus Hiddink je kao izbornik sjedio na klupama Nizozemske, J. Koreje, Australije i Rusije, ali tursku klupu neće pamtiti po dobrome.

- Čim je Hrvatska povela početkom utakmice, znao sam da ćemo se teško nositi s njima. Odmah su se povukli, branili s 10 igrača i prijetili iz kontra napada. Nismo imali snage ni kvalitete da stvorimo neke šanse, iako smo zbog načina igre Hrvatske stvorili određeni pritisak. Treba biti realan i priznati kako je velika razlika između njih i nas. Bolji su i kvalitetniji, njihovi igrači igraju u velikim ligama, stalno imaju jake utakmice - rekao je Hiddink i dodao:

- Realno, drugo mjesto u grupi iza Njemačke je veliki uspjeh. Hrvatska je u ovom ogledu favorit i to su potvrdili u prvoj utakmici, praktično su se plasirali na Euro. U utorak igrači igraju za svoj čast i ponos, za čast i ponos momčadi, navijača i države. Zvižduke i prosvjede na svoj račun ne želim komentirati. Turci su velo emotivan narod, no ja ne želim komentirati emocije. 

Davor Šuker bio je u Istanbulu i gledao utakmicu uživo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Igrali smo odličnu utakmicu, a Turska je napravila previše grešaka da bi se imala čemu nadati. Čim smo dali gol u početku utakmice, naraslo je samopouzdanje naših igrača i sigurno su utakmicu priveli kraju. 

Hrvatski nogometaši izlazili su iz svlačionice presretni. Prvi  je izašao Luka Modrić.

- Odigrali smo odličnu utakmicu, točno ono što smo se dogovorili s izbornikom u svlačionici. Kad odigramo ovako dobro možemo se ravnopravno nositi sa svima. Sada se treba dobro odmoriti i pripremiti za uzvrat. Opuštanje bi moglo biti kobno. Nakon Atene smo sjeli svi skupa, popričali, rekli jedni drugima u lice što imamo. Možda se to nekome nije svidjelo, no očito je bilo efikasno. Bili smo pravi. Zašto ne priznati, zadnji put smo ovako dobro izgledali protiv Njemačke i Turske na Euru 2008. godine.

Ivica Olić pokazao je koliko je nedostajao ovoj reprezentaciji.

- Treninzi su mi dali samopouzdanje, zahvaljujem izborniku što je vjerovao u mene i kad su se mnogi pitali zašto ja igram. Nadam se da sam mu dobrom igrom i golom uzvratio. Pokazali smo da nismo zaboravili igrati i ako budemo ovako igrali i u uzvratu, Turci nemaju šansi. 

Mario Mandžukić u sjajnoj je formi, počeo je redovito zabijati i u reprezentaciji.

- Odigrali smo odlično, borili se jedni za druge i to nam se vratilo. Izbornik nam je rekao da smo deset puta bolji od njih i to se pokazalo tijekom utakmice. Osjećam se odlično, zabijam, sretan sam što sam izborio mjesto u početnoj postavi i nemam ga namjeru prepustiti nekome drugome. Sada želimo zaboraviti Atenu i Istanbul, moramo se okrenuti budućnosti i Europskom prvenstvu. Ova pobjeda najbolja nam je nagrada za sve što smo prošli do sada. 

Osvojite karte za uzvrat

OVDJE se možete prijaviti i osvojiti karte za utakmicu Hrvatske i Turske u Maksimiru u utorak 15. studenog.


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 60
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska