Sport

Komentari 43

Gvardiol: Ja u napadu? Ako me šef tamo stavi, može! Krznar: Ademi će početi, a Petko s klupe

Gvardiol: Ja u napadu? Ako me šef tamo stavi, može! Krznar: Ademi će početi, a Petko s klupe

Mislim da smo prvo poluvrijeme odradili bolje od njih, taj je penal bio nesreća i to se u uzvratu ne smije događati. Tehnički i taktički su predobri, mi moramo iskoristiti našu fizičku snagu, prekide, poručuju dinamovci uoči uzvrata s Villarrealom

Dva dana prije uzvrata u Villarrealu dinamovci su se opet družili s novinarima. Ovaj puta taj su zadatak uz trenera Damira Krznara odradili Kristijan Jakić, Joško Gvardiol i Stefan Ristovski. I svi sa zajedničkim nazivnikom - možemo do prolaza!

- Našu najveću šansu vidimo, glupo je reći, u rezultatu koji imamo - 0-1. Nema više nikakvih kalkulacija. Ono što smo imali izgubiti, izgubili smo ovdje, sada možemo samo dobiti. Taj nekakav prizvuk rasterećenja, nekakav način da rasteretimo momčad imperativa je tu, zadatak je vrlo jednostavan - pobijediti - rekao je Krznar.

- Bez obzira na ishod te prve utakmice mi zaista živimo lijepe dane, lijepo proljeće, momčad je izuzetno motivirana, raspoložena. Sve samo ne da idemo s bijelom zastavom tamo. Od prvog do zadnjeg svi vjerujemo da možemo napraviti još jedan podvig, hajdemo pokušati to zaista i napraviti.

S kapetanom ili bez?

 Ademi je imamo laganih problema nakon utakmice protiv Lokomotive, radi se o nagnječenju stopala, ali po svemu sudeći, bit će u konkurenciji za utakmicu, i to najvjerojatnije za početak. Doktorska služba čini sve da ga osposobiti. Zasad su naznake da će početi utakmicu. Petković će biti na klupi i po potrebi ulaziti u utakmicu, vjerojatno 15-20, 30 minuta maksimalno.

Kapetanu se posebno nada Kristijan Jakić.

- Nadamo se svi da će biti spreman, znamo svi kakav je karakter i s njim je 50 posto lakše igrati. Nismo zajedno odigrali puno puta, ali dobro se poznajemo i gajimo sličan stil. Kad on vikne, svi se trgnemo, pravi je lider i da nije njega, ne bismo dogurali ovako daleko - rekao je Dinamov veznjak.

- Atmosfera je pozitivna, pogotovo nakon Lokomotive, vratili smo se na vrh HNL-a i s pozitivnim razmišljanjem putujemo u Španjolsku. Nadamo se da će nas možda i podcijeniti jer bi nam tako bilo lakše. No, budemo li na našoj razini, neće biti problema i pobijedit ćemo - vrlo je optimističnu najavu odaslao Jakić koji još ne zna hoće li mu partner u veznom redu biti kapetan Ademi.

Gvardiol se vratio upravo protiv Villarreala odigravši 70-ak minuta.

- Mislim da smo prvo poluvrijeme odradili bolje od njih, taj je penal bio nesreća i to se u uzvratu ne smije događati. Tehnički i taktički su predobri, mi moramo iskoristiti našu fizičku snagu, prekide...

Dinamov branič opet je pokrio poziciju lijevog beka, a neki mediji zbog golgeterske forme predlažu i da se preseli u - napad?!

- Pa, igrao sam u pionirima u napadu i na desnom krilu, ali gdje god me šef stavi, to ću odraditi. 

Razmišljate li o tome da bi vam preksutra mogla biti zadnja europska utakmica za Dinamo?

- Jesam već prije Tottenhama kada sam se ozlijedio i molio sam Boga da se tako ne završi. Tako i sada, vjerujem da će ih biti još - kazao je Gvardiol koji je na Maksimiru zatvorio svaku opasnost koju je donosio Nigerijac Chukwueze.

- Jača mu je strana brzina, a ja moram popraviti malo čepove na kopačkama da se ne kližem. Shvatiti ga još ozbiljnije i "pojest" ga.

A što kaže Ristovski?

- Prolaz nam donosi polufinale i veći motiv od toga ne postoji u ovom trenutku. Znamo kakvu kvalitetu ima Villarreal, ali i mi smo dobra i iskusna ekipa što smo pokazali kroz cijelu sezonu, a tako ćemo se postaviti i u četvrtak. Treba nam ozbiljan nastup, moramo ući čvrsto i s hladnim glavama. Daj Bože da prođemo.

Najčitaniji članci