Obavijesti

Sport

Komentari 162

Hajduk će biti uz bok Rijeci i Osijeku: Eduok je pravi igrač...

Hajduk će biti uz bok Rijeci i Osijeku: Eduok je pravi igrač...
1

Nogometaši Hajduka s 3-0 protutnjali su kroz Varaždin poput vlaka koji je nekoć prolazio pokraj Stadiona Anđelko Herjavec. Bilo je svega, golova, transparenata, navijačkih podbadanja, a vidjeli smo i dobre igrače

VIDEO

Varaždinska publika nakon sedam dugih godina čekala je na prvoligašku utakmicu na domaćem terenu i napokon je dočekala. Stigao je splitski Hajduk. Kiša je prije susreta dobro „oprala“ teren i sve je bilo spremno za lijepu nogometnu noć u baroknom gradu.

Hajduk nije bio nimalo impresioniran atmosferom i nošeni s petstotinjak pripadnika Torcide na početku su dobro pritisnuli Varaždince. Momčad Borimira Perkovića stajala je vrlo čvrsto i domaći stoperski par Stolnik-Senić dobro je odrađivao svoj posao. Bili su pravovremeni u reakcijama,naročito su dobro reagirali na takozvanu prvu loptu koju su redovito osvajali.

Poginuli vojnik Hrvatske vojske ujedinio nogometne navijače
Poginuli vojnik Hrvatske vojske ujedinio nogometne navijače

Hajduk je bio opasan preko lijeve strane gdje je dobro prodirao David Čolina kojem je to bio debi u dresu „bilih“. Najopasniju prigodu Hajduk je imao u 36. kada je Hamza našao u izglednoj prilici u šesnaestercu, no pucao je preko gola.

Varaždinci su opet svoje u prvom dijelu pokušali šutevima izvana. Okušali su se Neven Đurasek i Matija Kolarić, no njihovi udarci bili su lak plijen za vratara Josipa Posavca. I dok je prvi završio bez pogodaka, u drugom je Hajduk sve riješio u samo šest minuta, odnosno sve je riješio Ivan Dolček.

Prvo je majstorski pogodio za 0:1 u 49. minuti, a onda je šest minuta kasnije sve napravio za Jaira kojeg je u kaznenom prostoru srušio varaždinski Jertec. Siguran je bio Mijo Caktaš za 0:2.

U 60. minuti Torcida je na jugu stadiona Varteksa napravila bakljadu i pjesma nije prestajala. „Točku na i“ svojim golom u 86. minuti stavio je Samuel Emem Eduok, novo pojačanje „bilih“. Na kraju je Torcida skandirala: „Vi niste Varteks!“, dok se s druge strane čulo skandiranje: „Malta, Malta“.

Mora se priznati da je Hajduk jedan viši nivo naspram Varaždina, koji se kao i protiv Rijeke, gotovo cijelo vrijeme branio. Veznjaci Jertec i Đurasek dobro su kontrolirali sredinu, obrana je bila na visini izuzev dvije situacije koje su ih na kraju koštale bodova.

Ono što im je nedostajalo je igra prema naprijed. Prošle godine najbolji topnik 2. HNL Leon Benko bio je izoliran, bez pomoći hitrog ali bezidejnog Turčina i također brzog ali nedovoljno okomitog Posavca. Varaždinci će tako bodove probati potražiti kod ekipa svojeg kalibra kao što su Istra 1962, Slaven Belupo, Inter.

S druge strane Hajduk je pokazao da dobro mobilizirao redove nakon ispadanja iz europskih natjecanja. Od pojačanja, Čolina je pokazao da se na njega može ozbiljno računati. Dobro je odradio utakmicu u defenzivnom dijelu, a odlično se priključivao prema naprijed. Eduok je koje u igru ušao u 56. minuti bio je rastrčan, tražio je igru i postigao je pogodak u svojem debiju.

Sve u svemu, ove sezone sigurno Hajduk koji je sigurno uz bok Rijeci i Osijeku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 162
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu