Obavijesti

Sport

Komentari 174

Hajduk se čupao u Vinkovcima, ali slavio: Dobro su nas 'stisli'

Hajduk se čupao u Vinkovcima, ali slavio: Dobro su nas 'stisli'
17

Sretno i spretno Hajduk je došao do pobjede na gostovanju kod Cibalije na startu nove sezone MAXtv Prve lige. Bilo je 2-0 za goste koji su poentirali iz jedina dva udarca u okvir

VIDEO

Izmijenjeni i osvježeni Hajduk preživio je vatreno krštenje trenera Marijana Pušnika u HNL-u. "Bili" su pobijedili Cibaliju rezultatom 2-0 u prvoj prvoligaškoj utakmici u Vinkovcima nakon tri godine. To im je šesta uzastopna pobjeda protiv vinkovačkog prvoligaša.

Splićani su od prve minute krenuli s čak šest novih igrača u odnosu na ogled protiv Iasija i vidjelo se da im nedostaje prave kombinatorike, ali zato nije nedostajalo borbenosti. Nagrada im je bila vodeći gol kojega je zabio Toma Bašić u 18. minuti koji je pogodio mrežu od noge domaćeg braniča na povratnu loptu Nikole Vlašića.

Cibalia je nakon primljenog gola zaigrala puno ofenzivnije i bila centimetrima blizu izjednačenja u 31. minuti, kad je Edi Baša promašio gol iskosa, a osobito osam minuta poslije, kad se Sandro Ugrina osramotio promašivši prazan gol s metar udaljenosti.

Drugo poluvrijeme bilo je preslika prvoga. Opet je dobro krenuo Hajduk s nekoliko udaraca, a onda se povukao i strahovao za rezultat. Najviše polemika vodit će se oko situacije iz 70. minute, kad je Marko Ćosić na gol-crti (a možda i iza nje) spašavao gol. Samo nekoliko sekundi prije toga golmana je na liniji glumio i Marko Pejić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Silne promašene prilike ipak su se morale obiti o glavu izabranicima Stanka Mršića. U sudačkoj nadoknadi Zvonimir Kožulj zabio je za konačnih 2-0 nakon majstorske Vlašićeve asistencije petom. Bio je to drugi gol iz drugog udarca u okvir Hajduka. Takva preciznost trebat će Splićanima i za uzvratni ogled drugog pretkola Europske lige protiv Rumunja u četvrtak na Poljudu.

Pušnik: Dobro su nas stisli, moramo puno raditi

- Čestitke mojim momcima za tri boda, čestitke i protivniku koji je igrao požrtvovno. Zadnjih deset minuta dobro su nas stisli, zapravo dvaput po sedam-osam minuta trpjeli smo žestok pritisak. Naš pritisak, kako ja hoću, nije bio to što ja tražim od igrača. Neki su mi se svidjeli, pojačali konkurenciju... Neće biti prvih 11, to sam govorio, nego ćemo imati širi kadar, zalaganjem će se pojačavati konkurencija. Moramo mi puno raditi... Da, i čestitke kolegi Mršiću na ulasku u prvu ligu, da ne zaboravim - rekao je trener Hajduka i dodao:

- Pejić i Šimić odigrali su dobru utakmicu, Vojković nije bio loš, najviše zadataka u sredini je obavio Jefferson, u napadu svakako Niksi Vlašić. I dakako Bašić i Kožulj, strijelci, njih moram izdvojiti. Nije mi zapravo namjera izdvojiti pojedince, neka cijeli tim igra. Imali smo malo i sreće, imalo smo premalo loptu u svom posjedu. Neki je previše drže, zastanu, brzo gube poziciju. Izgubili smo previše duela u sredini, a Cibalia je bila agresivna. To su sve porođajne muke, puno je novih igrača, a njima je novi trener. Daleko je od idealnog, ali nije ni loše, čestitke igračima svakako na pobjedi.

Mršić: Bili smo blizu, ali...

- Teško mi je nešto pametno reći, prvi smo dolazili do dobrih situacija, imali smo svoje šanse, Urgina, Baša... Hajduk je uvijek Hajduk, moji su dečki dali sve od sebe. U jednoj takvoj igri na kraju smo bili bliži izjednačenju, nego da primimo drugi gol. Muči me što je to sudac vidio kad je Ugrina išao sam prema golu, kakav faul... Imali smo i šut Vitaića, bilo je dobrih centaršuteva i akcija, ali ništa. Imali smo dva igrača koji nisu smjeli igrati zbog kartona iz Šibenika, Mišića i Žderića - rekao je Stanko Mršić.

Kronologija: Cibalia - Hajduk 0-2

(Bašić 18', Kožulj 90+1')


90+5' KRAJ! Hajduk je pobijedio Cibaliju 2-0 u prvenstvenoj premijeri trenera Marijana Pušnika. Imali su domaćini brojne šanse da se vrate u utakmicu nakon prvog primljenog gola, ali nisu ih iskoristili i "bili" odlaze kući s punim plijenom.

90+1' GOL! Hajduk rješava utakmicu! Strijelac je bio Kožulj, ali valja podjednako zapljeskati i Nikoli Vlašiću koji je ubilježio drugu asistenciju. Fantastično je proigrao Kožulja petom kod aut-crte, a ovaj je mirno pogodio za vjerojatnu pobjedu Hajduka.

74' Šimunac je zabio gol za domaćine koji nije priznat zbog zaleđa.

70' Dvije velike prilike za Cibaliju! Prvo je Pejić izbacio loptu s crte, a nakon kornera i Ćosić! Je li prešla crtu? Sumnjiva situacija.

66' Hajduk je nešto opasniji u nastavku zasad. Maksim Bilji ušao je umjesto Jeffersona.

46' PočInje drugi dio. Mujan je ušao umjesto Ercega.

45' Kraj prvog poluvremena. Hajduk je bolje otvorio utakmicu i zabio jedini gol, ali Cibalia je bila opasna nakon toga i, prema prikazanom na terenu, zaslužila izjednačenje. Vidjet ćemo što nosi nastavak.

39' Što je promašio Ugrina... S tri metra se spetljao i nije mogao ugurati loptu u prazan gol nakon ubačaja Crnčevića.

31' Velika šansa za Bašu! Gađao je suprotni kut s 12-13 metara iskosa, ali promašio okvir. Cibalija je bila blizu izjednačenja.

18' GOL! Hajduk vodi u Vinkovcima! Nikola Vlašić dao je povratnu loptu Tomi Bašiću koji s ruba šesnaesterca, uz pomoć odbijanca, vara Matkovića i dovodi "bile" u vodstvo.

1' Počela je utakmica pred odlično ispunjenim Stadionom HNK Cibalia.

CIBALIA: Matković, Šare, Zgrablić, Jerbić, Ugrina, Baša, Uremović, Crnčević, Mijoković, Šimunac, Vitaić

HAJDUK: Stipica, Šimić, Jefferson, Vlašić, Said, Pejić, Bašić, Ismajli, Ćosić, Erceg, Vojković

SUDAC: Bruno Marić (Daruvar)


Prva hrvatska nogometna liga nakon 1156 dana vraća se u Vinkovce. Prvi protivnik Cibalije u elitnom društvu momčad je Hajduka. Utakmica na Stadionu HNK Cibalia počinje u 21 sat.

Ovi suparnici nisu igrali međusobno posljednje dvije sezone jer nebeskoplavih nije bilo u Prvoj ligi, a Hajduk se može pohvaliti pozitivnom statistikom u posljednjih pet susreta u kojima je ostvario pet pobjeda i primio tek jedan gol, a zabio 11.

Kretanje rezultata pratite uživo u ovom članku.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 174
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića