Obavijesti

Sport

Komentari 71

Hajduk ima 30 bodova manje, a predstavlja se kao pobjednik...

Hajduk ima 30 bodova manje, a predstavlja se kao pobjednik...
1

Hajdukovcima se mora priznati da bolje igraju igru dovođenja stvari do apsurda, a onda oslikavanja apsurda tako da i šestogodišnjak razumije o čemu se radi

VIDEO

Iritantno je bilo čitati izjave nakon sastanka najjače postave Hajduka u Hrvatskom nogometnom savezu. Samo je još falilo da Brbić, Perasović i Krstulović Opara povedu i trenera i kapetana momčadi.

Ma, u redu, želi li se nešto postići, ne mora biti presudno sjedi li s druge strane stola Davor Šuker ili Marijan Kustić. Ali nije bez veze ni korporativna kultura po kojoj najjača Hajdukova delegacija smije sjesti isključivo s najjačom ekipom Saveza.

Mnoge kompanije koje stoje bolje od Hajduka pričekale bi dan bez Šukerovih obaveza u Uefi ili bilo gdje.

Iritantno, zato što su nakon sastanka izgovorene plahte teksta, a ništa konkretno nije rečeno, a kamoli postignuto. Osim da su sjeli.

Obje strane izgledale su kao političari koji više igraju za svoju bazu, dakle za svoje pozicije, nego za rezultat. Sad samo još fali da u javnost procuri transkript ili da netko kakvom biografu za knjigu izdiktira da bi dosta toga radio drukčije, samo da nije birača. Ono, da bih ja to tebi, ali znaš da bi me kod kuće rastrgali.

Hajdukovcima se mora priznati da bolje igraju igru dovođenja stvari do apsurda, a onda oslikavanja apsurda tako da i šestogodišnjak razumije o čemu se radi. To kako Hajduk polako, iz pozicije oštećenog, dovodi HNS pod reflektore, pred svjedoke, kako osvaja neutralne, to je za knjige.

Imaš skoro trideset bodova manje od Dinama, a stalno pronalaziš igru u kojoj se ili predstavljaš ili osjećaš kao pobjednik. Makar moralni pobjednik. I to je za knjige, jer traje.

Sjedneš za stol sa Savezom. No nije da samo tražiš, recimo, utakmicu reprezentacije u Splitu, nego još i imaš niz uvjeta koje Savez gotovo sigurno neće ispuniti. Vratiš se kući i heroj si. Dobro, ako ne heroj, faca.

Međutim, ja nisam ni HNS ni Hajduk. Da nisam novinar, nakon njihova sastanka bio bih još dalje od hrvatskog nogometa, a još jače vezan za međunarodnu zabavu.

U kojoj ljudi sjednu za stol i za pet minuta dogovore sve što treba. Izjave nakon toga budu malo ljigave, previše politički korektne, ali tako je to ako glavnu lovu daju sponzori, a ne porezni obveznici.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 71
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe