Sport

Komentari 17

Hajduk je imao 20 udaraca na gol! E, nije nego 11. Dobro, ajde, ipak 10. A možda i tek sedam...

Hajduk je imao 20 udaraca na gol! E, nije nego 11. Dobro, ajde, ipak 10. A možda i tek sedam...

Pet statističkih servisa koje koriste (i vjeruju im!) sportski fanovi u Hrvatskoj dalo je pet verzija završne statistike derbija Hajduk - Dinamo. Uz značajne razlike...

Evo i završne statistike derbija, i kao da su se dogovorili "bijeli" i "modri", po 11 udaraca prema golu i jedni i drugi, po šest u okvir - naglasio je nakon završetka derbija Hajduka i Dinama (1-1) komentator Arene Sport.

Pročitao je s ekrana i ovo:

- Hajduk je zadržao veći posjed lopte, 53:47 posto...

POGLEDAJTE VIDEO: Seka Aleksić trešti iz Dinamove svlačionice na Poljudu

I tako mi pomislimo da smo gledali izjednačen derbi, slušamo izjave oba trenera kako su zadovoljni po bodom, Damir Krznar čak je rekao da bi bilo nezasluženo da je njegova momčad zabila za pobjedu... Kad, evo nove statistike!

Iz Hajdukova tabora stižu podaci o derbiju koji kažu - udarci na gol: Hajduk 20, Dinamo 13. Udarci u okvir gola: Hajduk 6, Dinamo 5. Posjed lopte: Hajduk 55 posto, Dinamo 45 posto.

Hajduk i Dinamo na Poljudu igraju četvrti i posljednji derbi sezone

A ništa, idemo po istinu na čest izvor informacija sportskih fanova u Hrvatskoj, na rezultati.com. A kad tamo...

Udarci na gol: Hajduk 7, Dinamo 8 (!?) Udarci u okvir: Hajduk 4, Dinamo 4. Posjed lopte: Hajduk 57 posto, Dinamo 43 posto.

Ma dajte, ljudi, pa je li moguće?! Jesmo li... U stvari, jeste li gledali istu utakmicu?

Hajduk i Dinamo na Poljudu igraju četvrti i posljednji derbi sezone

Idemo dalje, do popularnog SofaScorea pokušati riješiti misterij. Oni se, pak, priklanjaju Hajdukovom izračunu: 20 udaraca Hajduka (6 u okvir) i 13 Dinama (5 u okvir), ali da ne bi baš sve imali isto, razlikuje se posjed lopte. Hajduk 54 posto, Dinamo 46 posto.

Ma, idemo provjeriti još i na Livescore, oni su neutralni. Evo njihove računice - udarci na gol: Hajduk 10, Dinamo 9. Udarci u okvir gola: Hajduk 5, Dinamo 4. Posjed lopte: Hajduk 57 posto, Dinamo 43 posto.

Eto, pa vi sad vjerujte statistici...

Najčitaniji članci