Obavijesti

Sport

Komentari 307

'Hajduk je oštećen! Dinamo je zabio drugi i treći gol iz zaleđa'

'Hajduk je oštećen! Dinamo je zabio drugi i treći gol iz zaleđa'
1

Dinamo je pobijedio Hajduk 3-1, ali dva gola su zabili iz zaleđa, potvrdio je Mario Strahonja u emisiji Stadion na HRT-u. Bilo je glasina i oko penala za Hajduk, no to je Bebek dobro procijenio...

VIDEO

Derbi Dinama i Hajduka (3-1) ni ovaj put nije mogao proći bez spominjanja sudačkih pogrešaka, ali ovom prigodom je to bilo opravdano. Dinamo je zabio Splićanima dva gola iz zaleđa, a to je potvrdio i HRT-ov sudački stručnjak Mario Strahonja u emisiji Stadion.

Arijan Ademi asistirao je Gavranoviću za drugi gol, a Švicarac je bio u zaleđu. On se nalazio na dva metra od golmana Hajduka i bilo je vidljivo da je u nedozvoljenoj poziciji.

- Ovdje je Gavranovićeva noga na liniji i radi se o minimalnom zaleđu. Ovo je pomoćni sudac trebao vidjeti, u derbijima moramo očekivati i imati odlične suce. Ovo pomoćni sudac na derbiju mora vidjeti i koristiti linije na terenu kao pomoć.

Druga situacija odnosi se na treći gol modrih. Gavranović je dobio loptu na desnoj strani, no propustio ju je Ademiju. Iako loptu nije dirao, a svojim kretnjama je utjecao na igru i tako omogućio Ademiju da lakše dođe do lopte. Pomoćni sudac je prvo signalizirao zaleđe, no nakon nekoliko trenutaka je promijenio mišljenje i glavni sudac je pokazao na centar.

- Igrač Hajduka ne vidi pomoćnog suca i nema spoznaje da se Gavranović nalazi u zaleđu koji se sa svojim kretnjama aktivira i utječe na obrambenog igrača i samim time ga stavlja u nekomfornu zonu da bolje reagira prema Ademiju. Tu je sasvim jasno da se radi o zaleđu. Ako imate ovakvu situaciju u kojoj pomoćni sudac nije siguran je li igrač dirao loptu, on ne smije svirati zaleđe, već treba napraviti komunikaciju s glavnim sucem je li dirao ili nije. I onda će shvatiti je li bilo zaleđe. Sudac je nakon nekoliko trenutaka dogovora odlučio priznati gol i pogriješio je - rekao je Strahonja.

Pred kraj susreta Hajduk je tražio penal nakon što je lopta pogodila u ruku Theophilea Catherinea, no tu je, prema Strahonji, Bebek bio u pravu.

- Ovo je polustav obrambenog igrača čija ruka se nalazi u prirodnoj poziciji, udaljenost nije velika i ova ruka nije kažnjiva. Uvjeren je bio i jako dobro postavljen, dobro je prepoznao situaciju. On ima pravo na prirodni položaj ruke, on je napravio rotaciju i pokušao maknuti ruku. Lopta je pogodila ruku i to nas je malo obmanulo, ali tu nema penala - rekao je Strahonja.

Ovakve situacije će suci u idućim sezonama sigurno lakše znati dosuditi i neće više biti (nadamo se) ovakvih pogrešaka jer će imati pomoć VAR-a kojeg je HNS obećao uvesti u našu ligu od sljedeće sezone.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 307
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...
Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener