Sport

Komentari 99

Hajduk je oštećen za penal, a Dilaver nije zaslužio crveni...

Hajduk je oštećen za penal, a Dilaver nije zaslužio crveni...

Došlo je do udarca Stojanovića po Jradijevoj nozi zbog kojeg je on pao. U svakom slučaju prekršaj za kazneni udarac i bez opomene, rekao je UEFA-in kontrolor suđenja Miroslav Vitković

Hajduk je na vrhu HNL-a nakon 1399 dana. Iako s utakmicom više od Dinama, zasjeo je na prvo mjesto (15) ispred Dinama (13) i to na najslađi mogući način. Na Poljudu su Splićani pobijedili vječitog rivala golom Jradija u 56. minuti.

Derbi je uz trenutak koji je herojem učinio danskog Libanonca obilježilo i suđenje. Glavni sudac Damir Batinić podijelio je čak četiri crvena kartona; Dilaveru, Jradiju, Ademiju (van terena) te pomoćnom treneru Zagrepčana Reneu Pomsu. Osječanin, također, nije sudio ni kazneni udarac za Hajduk kada je Stojanović srušio Jradija, a umjesto na bijelu točku, pokazao je žuti karton hajdukovcu.

- Bio je penal, vidjelo se i na snimci. Rekao sam sucu da se kunem da me dirao, on mi je odmahnuo kao da sam dijete, ali sam će vidjeti - govorio je Jradi nakon utakmice.

Ademiju dva žuta

Makar je sve jasno, isto je potvrdio i UEFA-in kontrolor suđenja Miroslav Vitković u HNTV-ovoj emisiji Treće poluvrijeme.

- Došlo je do udarca Stojanovića po Jradijevoj nozi zbog kojeg je on pao. U svakom slučaju prekršaj za kazneni udarac i bez opomene jer je bila borba za loptu - rekao je Vitković pa se okrenuo crvenom kartonu Dilavera.

- Ovo je start sa strane, nije bio izravno na nogu ni džonom. Dinamov je igrač želio zaustaviti kontru i ovo je trebao biti žuti karton. U protoklu je zapisano da je crveni karton dodijeljen zbog grubog starta sleđa na nogu, a vidimo da je bio sa strane. Sudac je prenaglio.

O Dinamovu traženju kaznenog udarca nije bilo govora, ali jest i o Ademijevu crvenom kartonu.

- On je dobio dva žuta kartona, prvi zbog bacanja bočice, a budući da je nastavio s protestima, sudac mu je pokazao i drugi.

Ni Jradijevo isključenje odnosno drugi žuti karton nije bio dvojben.

- Izgubio je kontrolu nad loptom, nakon toga nagazio je na nogu protivniku. To je obavezno žuti karton.

Najčitaniji članci