Sport

Komentari 13

Hajduk je potvrdio Mujakića: 'I na ljeto sam bio blizu dolaska'

Hajduk je potvrdio Mujakića: 'I na ljeto sam bio blizu dolaska'

Mujakić je u Belgiju otišao prošlo ljeto iz Sarajeva gdje je osvojio duplu krunu, ali u Kortrijku je upisao samo dva nastupa. Kada je stigao poziv Hajduka, odmah je prihvatio i uputio se u Belek

Nakon odlaska Ukrajinca Svatoka, Hajduk je ostao na samo četiri stopera, ali novi sportski direktor Ivan Kepčija i savjetnik Mario Stanić su se dali u posao i doveli svoje prvo pojačanje. 

Kao što smo pisali prethodnih dana, Hajduk je danas i službeno predstavio BiH stopera Nihada Mujakića koji je stigao na posudbu iz belgijskog Kortrijka. Mujakić (21) je stigao na posudbu od jedne i pol godine, a Hajduk će imati mogućnost otkupa ugovora. 

On je u Belgiju otišao prošlo ljeto iz Sarajeva gdje je osvojio duplu krunu, ali u Kortrijku je upisao samo dva nastupa. Kada je stigao poziv Hajduka, odmah je prihvatio i uputio se u Belek gdje se Splićani nalaze na pripremama te je finiširao svoj prelazak.

- Prije odlaska u Belgiju imao sam kontakt s Hajdukom, ali tada se transfer nije realizirao iako je to bila moja velika želja. Evo, sada sam tu... došao sam iz Kortrijka, trener i suigrači super su me dočekali. Drago mi je što sam tu i jedva čekam da krenem s trenažnim procesom. Znam da se u Hajduku u svakoj utakmici traži maksimalno zalaganje i, naravno, pobjeda je najvažnija. Nadam se da ću opravdati očekivanja, kako trenera tako i samih navijača - rekao je mladi stoper po dolasku.

Kepčija i Stanić su tako ispunili Tudoru želju o pojačanju na stoperskoj poziciji, a još se čeka i napadač. Hajduk je bacio oko na još jednog BiH igrača. Riječ je o 23-godišnjem napadaču Hamza Čataković, koji već duže vrijeme uspješno igra za slovački Trenčin, u 85 utakmica u Slovačkoj skupio je 35 golova i 14 asistencija, a sa svojih gotovo 190 centimetara idealno se uklapa u traženje Hajdukove struke, korpulentni je centarfor koji može vladati kaznenim prostorom i zabijati. Zabio je i Hajduku prošle godine na pripremama u Beleku, kada su Splićani slavili protiv Trenčina 4-2. 

No transfer još nije pri kraju. Hajduk se s Trenčinom tek treba dogovoriti oko modela otkupa Čatakovićeva ugovora, odnosno odštete ili postotka od budućeg transfera. Čataković je za sada prva opcija, a ako pregovori propadnu Hajduk će se okrenuti drugim opcijama.

Najčitaniji članci