Obavijesti

Sport

Komentari 161

Vrućina ih nije omela! Hajduk je pobijedio maltešku Gziru...

Vrućina ih nije omela! Hajduk je pobijedio maltešku Gziru...
5

Hajduk je pobjedom otvorio novu sezonu! Splićani su pobijedili maltešku Gziru 2-0 golovima Gyurcsa i Dolčeka u prvom pretkolu kvalifikacija za Europsku ligu. Uzvrat je na Poljudu 18. srpnja...

VIDEO

Gżira se pokazala puno težim protivnikom Hajduku koji se nije prošetao Maltom, kako su se mnogi nadali, ali je ipak slavio 2-0 u 1. utakmici 1. pretkola Europske lige golovima Ivana Dolčeka i Adama Gyurcsa.

Termometar je pokazivao 34 Celzijeva stupnja u hladu i to se osjetilo na tempu utakmice. Ne i na navijanju jer je glasna bila skupina od stotinjak torcidaša koja je potegnula do otoka u Sredozemlju i bodrila Splićane.

Hajduk je od starta zagospodario terenom i pritiskao na umjetnom travnjaku stadiončića Centenary u Ta’ Qaliju.

Jairo je na startu bio najaktivniji pred golom Gżire United, pucao je nogom pa glavom, a izraelski sudac Gal Leibovitz u 30. minuti pozvao je igrače na hlađenje od čak tri minute.

Kako se prvo poluvrijeme bližilo kraju, Hajduk je bio sve konkretniji, a glavnu ulogu preuzeo je Mađar Ádám Gyurcsó. U 37. minuti pucao je preko gola nakon sjajnog prodora Jradija, a pet minuta potom izborio je penal nakon što je njegov ubačaj rukom nesmotreno blokirao napadač Gżire Ridwaru Adeyemo.

Sam je odlučio izvesti penal i umalo mu se to obilo o glavu. Domaći golman Justin Haber, naime, obranio mu je udarac, ali lopta se od stative sretno vratila Gyurcsu u noge pa je iz popravnog pokušaja zabio u prazan gol. Do odmora je Ivan Delić mogao udvostručiti vodstvo Hajduka, no spetljao se u pokušaju da predribla kompletnu obranu domaćina.

Gżira se u nastavku ohrabrila u napadu, Adeyemo je u 48. minuti išao sam na Tomislava Duku koji mu je sjajno skinuo i sačuvao vodstvo Hajduka.

Napadali su bijeli i gotovo cijelo drugo poluvrijeme, a u završnici su stigli do drugog gola. Hamza je sjajno proigrao Dolčeka na desnoj strani, a on je stigao na prvu stativu, pucao i lopta je prošla kroz ruke golmanu Gzire za povećanje vodstva splitske momčadi. Ivan je prije nekoliko dana stigao iz Slaven Belupa i odigrao je na Malti jako dobrih pola sata te pokazao da bi mogao biti veliko pojačanje za Hajduk. Posjeduje nevjerojatnu brzinu s kojom su se Maltežani mučili.

I Gżira United zabila je gol, ali poništen je zbog zaleđa Fernanda Barbose.

Hajduk je tako stekao prednost od dva gola uoči uzvrata 18. srpnja na Poljudu (20 sati) da potvrdi prolazak u 2. pretkolo, a igrat će protiv pobjednika meča Ventpils (Latvija) - Teuta (Albanija) koji svoj prvi susret igraju u četvrtak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 161
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka
Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...
ON ĆE NASLIJEDITI JAKOBUŠIĆA?

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...

Ivan Bilić trebao bi biti predsjednik Hajduka. Bivši torcidaš glavni je kandidat, a jedan je fan napisao: 'Nadam se da će uspostaviti normalnu atmosferu bez ikakvih prgavih familija, mitomanije i da neće dopustiti da igrače postrojava itko drugi osim trenera