Obavijesti

Sport

Komentari 16

Hajduk na životu drže mladi jer im strance nitko ne želi kupiti

Hajduk na životu drže mladi jer im strance nitko ne želi kupiti
1

Potvrdio je to i ovaj prijelazni rok, u kome su na Poljud za sada sletjele tri ponude, Lilleova od 3 milijuna eura za Bradarića, jednako vrijedna Fiorentinina za Vuškovića te najnovija, ona Cityja za Palaversu...

VIDEO

Bez obzira zvali je 'Škola baluna' ili 'Akademija', sjedio na njenom čelu hajdukovac ili dinamovac, bio Hajduk prvi ili u sredini prvenstvene ljestvice, jedna stvar se nikad neće promijeniti, Hajdukov omladinski pogon u svakoj generaciji izbacit će barem po jednoga igrača interesantnog stranim klubovima, koji su spremni za njega Hajduku izbrojati nekoliko milijuna eura.

Bilo da je riječ Igoru Tudoru, Nikoli ili Lovri Kaliniću, Mariju Pašaliću, Andriji Baliću, Nikoli Vlašiću, Karlu Letici, ili sutra Domagoju Bradariću, Mariju Vuškoviću, Anti Palaversi... Hajdukovi mladi igrači su tražena roba.

Potvrdio je to i ovaj prijelazni rok, u kome su na Poljud za sada sletjele tri ponude, Lilleova od 3 milijuna eura za Bradarića, jednako vrijedna Fiorentinina za Vuškovića te najnovija, ona Manchester Cityja za Antu Palaversu. Interes i ponude u sva tri slučaja službeno je potvrdio i poslovično suzdržani Hajduk, što znači da su one stvarne. Doduše, kada je u pitanju 8 milijuna eura u slučaju Palaverse, riječ je o ukupnom iznosu transfera, u koji su uračunati odšteta Hajduka, primanja igrača i bonusi..., no ipak, riječ je o i te kako zanimljivom iznosu.

Hajduk se za sada drži rezervirano, no činjenica je da će do kraja prijelaznog roka nekoga morati prodati, stoga i odbijanje ponuda Lillea i Fiorentine treba uzeti s rezervom. Jer, za one igrače kojih bi se Hajduk želio riješiti ponuda nema, pa će morati otići netko od mlađih.

Ništa novo, u top 10 izlaznih transfera Hajduka osam su transferi mladih igrača poniklih na Poljudu, samo su Niko Kranjčar i Senijad Ibričić ušli u to birano društvo, no obojica su na Poljud došli kao potvrđeni igrači i prava pojačanja. Štoviše, među brojnim strancima koji su igrali na Poljudu, samo su Franck Ohandza i Jean Evrard Kouassi odlaskom donijeli nekakvu zaradu...

I kad se sve navedeno uzme u obzir, potpuno je nevjerojatno da se Hajdukov omladinski pogon godinama devastira, da se o najvrjednijem klupskom resursu koji ga praktično drži na životu uopće ne vodi računa. Snovi o kampu i novim terenima su i dalje samo snovi, desetci mladih igrača iz drugih klubova i inozemstva dolaze na probe i dobivaju priliku, a domaći mladi igrači su po strani.

Odgajanje i prodaja vlastitih igrača, odnosno moto kupi jeftino – prodaj skupo, glavna su karakteristika uspješnih klubova. No ne i Hajduka, čim dođu do kakve – takve financijske stabilnosti, čelnici Hajduka okreću se inozemstvu, a tek kad u blagajni zavlada propuh, onda se silom prilika opet vrate vlastitim mladim igračima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica