Obavijesti

Sport

Komentari 97

Hajduk ne igra napadački?! Pa ovako nije zabijao još od 2014.

Hajduk ne igra napadački?! Pa ovako nije zabijao još od 2014.
2

BUM BUM BILI! Hajduk je u prvih pet kola zabio 12 golova, najviše u ligi. Ovako efikasni nisu bili od 2014., kad su u pet kola zabili - 16!

VIDEO

Nakon poraza u Koprivnici svašta se pisalo i pričalo o Hajduku, da igraju sporo, da nisu efikasni, da je igra u prva tri kola bila blijeda i da nije vrijedna spomena. No, gospodo, Hajduk je nakon pet kola najefikasnija momčad hrvatskog prvenstva i u prosjeku zabija visokih 2,5 golova po utakmici!

U redu, neki će reći da je Hajduk imao lagan raspored. I vjerojatno će biti u pravu. No toga kolovoza 2014., kad je Hajduk posljednji put nakon pet kola zabio više od 12 golova na Poljud je dolazio Zadar s Witzerom, Ikićem, Jerbićem, Ivančićem... Prema svim parametrima i kriterijima, barem su za klasu ispod današnje Gorice, koja je na Poljudu primila tri komada. Zadar je u tom kolu primio šest. 

Split: Damir Burić novi je trener Hajduka

Ako opet mislite da 12 golova u pet kola nije neki velebni uspjeh, sjetite se da je Hajduk, ne tako davno, prošloga kolovoza, nakon pet kola zabio tek pet golova i bio na osmome mjestu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ili, dvije godine prije, kad je zabio devet. Ili, ajmo sad, kad smo krenuli, odvrtjeti do 2014., pa se sjetiti i 2016., kad je zabio osam ili 2015. kad je zabio samo šest. 

Burić: Suđenje? Sve ste vidjeli; Jakirović: Pa ono je bio penal...
Burić: Suđenje? Sve ste vidjeli; Jakirović: Pa ono je bio penal...

Burić možda igra malo defenzivnije od prethodnika, no Hajduk je trenutačno na drugome mjestu, gdje nije završio prvenstvo od 2012. godine.  

Buriću sad slijedi utakmica nakon koje bi Hajduk mogao i na prvo mjesto, prvi put nakon 1390 dana. No neće to biti nimalo lagana utakmica, bit će to velika borba u Gradskom vrtu. Dvaput je Damir Burić gostovao s Hajdukom u prvenstvu u Osijeku i oba puta izgubio. Prvi put u studenom 2015., kad su Osječani slavili golom Tomislava Šarića, i drugi put u svibnju 2016., kad je dva gola za Osijek zabio

Josip Knežević, a za “bile” je strijelac bio Tino Sven Sušić iz penala.

No Burić je već srušio jednu neugodnu tradiciju, pobijedio je Goricu, koju nisu uspjela tri njegova prethodnika...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 97
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Golman Aston Ville dobio dva žuta, ali nije i crveni. Evo zašto
ZBOG JEDNOG PRAVILA

Golman Aston Ville dobio dva žuta, ali nije i crveni. Evo zašto

Emiliano Martinez opet je oduševio. Obranio je dva jedanaesterca, baš kao u finalu SP-a i odveo Aston Villu u polufinale Konferencijske lige. No, da nema jednog pravila, možda ga ni ne bi bilo na golu