Sport

Komentari 1345

Hajduk ispao iz Konferencijske lige! Sahiti je samo nakratko odgodio novu blamažu 'bilih'

Hajduk  ispao iz Konferencijske lige! Sahiti je samo  nakratko odgodio novu blamažu 'bilih'

Hajduk je imao dva gola prednosti s Poljuda da bi Tobol utrpao tri gola u 11 minuta u Kazahstanu. Sahiti je zabio za nadu u sudačkoj nadoknadi, a onda je Tobol zabio za slavlje u 118. minuti

Očito je Jens Gustafsson mislio da će lako u 3. pretkolo Konferencijske lige, da lakše ozlijeđeni Marko Livaja ne treba Hajduku čak ni na klupi protiv Tobola. Opasno se prevario. Hajduk je izgubio od Tobola s 4-1 u Kostanayu i oprostio se od novoformirane Konferencijske lige.

U prvom dijelu nije bilo golova što je značilo da Splićane dijeli tek 45 minuta od prolaska dalje, ali nešto se pitalo i Kazahstance! 

U razmaku od samo 11 minuta (56.-67.) Tobol je zabio tri gola! Prvo je Jovančić zabio nakon što je lopta od odbijanca prevarila Lovru Kalinića, a onda je Sergeev još dvaput zatresao mrežu Hajduka za nevjerojatan preokret. 

Da drama bude veća, pobrinuo se Filip Krovinović koji je promašio penal u 70. minuti, a onda je Sahiti krasnim udarcem u sudačkoj utakmici spasio, ispostavilo se nakratko, Hajduk od nove blamaže.

U produžecima nije bilo bolje momčadi, ali Hajduk je bio taj koji se već pomirio s jedanaestercima. Tagybergen je u 118. s nekih 20-ak metara iskosa s lijeve strane zabio za slavlje Tobola. Kod drugog gola Kalinić nije ništa mogao, ali kod ostala tri... Trebao je i mogao puno bolje reagirati.

Ovaj poraz zadao je veliki udarac ambicijama Hajduka za ovu sezonu, a vjerojatno će njega netko i platiti. Slijede zanimljivi dani na Poljudu.