Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
55 komentara

Hajduk oštro odgovorio HNS-u: 'Vi ste licemjerni i degutantni'

Nakon što se HNS na sastanku o sigurnosti u hrvatskom nogometu osvrnuo na nasilje te se moglo čuti da ono što se događa među navijačima ima obilježja organiziranog kriminala, odgovorio je i Hajduk

Foto: Facebook
55 komentara

Hrvatski nogometni savez u Svetom Martinu na Muri prije par je dana organizirao je konferenciju o sigurnosti i zaštiti na utakmicama, a na samom skupu moglo se čuti i da 'navijačka supkultura ima obilježja organiziranog kriminala'. Upravo ova rečenica posebno je zasmetala Hajduk koji je danas HNS-u odgovorio priopćenjem.

Hajdukovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

HNS-ovo etiketiranje navijača kao kriminalne organizacije u situaciji kada je protiv vladara, točnije okupatora, hrvatskog nogometa potvrđena optužnica za organizirani kriminal i kad je sudačko vodstvo uhvaćeno i osuđeno za mito i organizirani kriminal, krajnje je licemjerno i degutantno.

Osuđujemo svako nasilje i huliganizam. Dio Hajdukove navijačke obitelji je prije dva dana bio žrtva takvog bezumnog čina, ali poistovjetiti sve navijače s huliganizmom je gore nego proglašavanje svih nogometnih sudaca lopovima jer im je vodstvo uhvaćeno u primanju mita ili pak svih nogometnih djelatnika lopovima jer pojedinci pljačkaju svoj klub i zbog toga su zaradili optužnice.

Vjerujemo da je došlo vrijeme da se kriminalci izbace iz nogometa, da nogometni suci ne budu niti kreatori sudbina, niti egzekutori nečijih naredbi, da HNS brine o razvoju hrvatskog nogometa i osiguravanju ravnopravnih uvjeta za sve, a ne o zaštiti privatnih interesa. Tada će se i problem huliganizma lako i brzo riješiti.

Naši partneri pišu
Message