Obavijesti

Sport

Komentari 12

Hajduk produžio ugovore još četvorici svojih nogometaša

Hajduk produžio ugovore još četvorici svojih nogometaša
1

Nove ugovore s Hajdukom danas su potpisali Lovre Kalinić, Dante Stipica, Matej Jonjić i Filip Bradarić čime je Hajduk pokazao da će se oslanjati na mlade snage

VIDEO

Nakon što su jučer potpisali ili produžili ugovore sa čak petoricom igrača, danas su u Hajduku isto napravili s još četvoricom, golmanima Lovrom Kalinićemi i Danteom Stipicom,  stoperom Matejem Jonjićem, te veznjakom Filipom Bradarićem.

- Hajduk nastavlja putem oslonca na vlastite snage. Trojica igrača su produžila ugovore na još po dvije godine, dok je Filip potpisao prvi profesionalni ugovor do 2017. S obzirom da su sva četvorica u jednom dijelu svojih karijera bila na posudbi, to je jasna poruka kako Hajduk o svima vodi računa, te kako igrač koji ode na posudbu nije zaboravljen ili zapostavljen. S takvom praksom ćemo i nastaviti - kazao je predsjednik Marin Brbić.

Lovre Kalinić dobio je pred kraj prošle sezone priliku, branio i u finalu Kupa i objema rukama zgrabio ponuđenu prigodu. Ne samo da je opravdao povjerenje, nego je dobio i poziv izbornika Igora Štimca za reprezentativne pripreme u Međugorju.

- Sretan sam i ponosan, kraj prošle sezone dao mi je dodatni poticaj da nastavim raditi kao i do sada. No sada slijede nove pripreme, nova borba za mjesto prvog golmana Hajduka. Sada je na meni veća odgovornost, moram raditi više, što za mene i neće biti poseban problem – kazao je Kalinić, koji se ne boji konkurencije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- I Dante i Goran su vrhunski golmani, no ja vjerujem u sebe. Nadam se da ćemo u ovoj sezoni jače konkurirati Dinamu nego prošle, jer smo iskusniji za jednu godinu zajedničkog rada.

 Dante Stipica vraća se na Poljud nakon sezone u Primorcu iz Stobreča.

- Zadovoljan sam produženjem suradnje i spreman na nove izazove. Vjerujem u sebe, a drago mi je da i uprava vjeruje u mene. U Primorcu sam branio konstantno godinu dana, zadovoljan sam učinkom iako smo ispali iz lige – kazao je Stipica i dodao kako je svaki dan na posudbi mislio samo o povratku, te kako se ne boji konkurencije.

- Zdrava konkurencija gura svakoga naprijed, nadam se kako će Hajduk od svakoga od nas profitirati jednoga dana.

Matej Jonjić bori se za poziciju u postavi s Maločom i Milovićem, no lako bi se moglo dogoditi da postane i najiskusniji stoper, ako se navedena dvojica prodaju u inozemstvo. 

- Moje je da se borim i da se nametnem treneru, a ako se njih dvojica prodaju spreman sam na svojim leđima iznijeti i veći teret. To vam je 'kupreški karakter' - nasmijao se Jonjić, koji je u nedjelju počastio suigrače. Oženio se, no prije nije bilo vremena.

Najmlađi Filip Bradarić potpisao je prvi profesionalni ugovor na četiri godine. 

- Ispunila mi se velika želja, sad je na meni da se dokažem trenerima, da izborim mjesto u prvom sastavu. Posudba u Primorcu mi je pomogla, igrao sam, dobio na iskustvu i spreman sam napraviti korak naprijed. Treba se dokazivati iz treninga u trening, u Hajduku ima puno kvalitetnih igrača, da sad ne govorim o imenima.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...