Obavijesti

Sport

Komentari 43

Nećemo raditi eksperimente, čeka nas komplicirana utakmica

Nećemo raditi eksperimente, čeka nas komplicirana utakmica
2

Radi se o vrlo važnoj utakmici za nas, utakmici koja može biti i zamka, jer nam može donijeti i puno teškoća. Kup natjecanje za nas vrlo važno i ozbiljno ga shvaćamo, kaže trener Hajduka Tramezzani uoči Zagreba

VIDEO

Što voljom ždrijeba, što dirigiranim rasporedom prema kojem bolje rangirani klubovi gostuju kod slabijih, Hajduk je u zadnjih 15 Kup utakmica redovito igrao van Poljuda, a gostovat će i u 16. koja se igra sutra u Zagrebu, gdje Hajduka u 1/8 finala Kupa očekuje nekadašnji prvoligaš, danas četvrtoligaš Zagreb!?

Ali, kao u onoj dobroj staroj reklami, to nije sve, ako prođu Zagreb, u što nitko i ne sumnja, gostovat će Hajduk i u četvrtfinalu kod 'crne mačke' Gorice, koja ih je izbacila iz kupa prošle godine!?

Livaja i Kalinić rade razliku, oni vode ovaj Hajduk prema Europi
Livaja i Kalinić rade razliku, oni vode ovaj Hajduk prema Europi

- Radi se o vrlo važnoj utakmici za nas, utakmici koja može biti i zamka, jer znamo da se radi o utakmici koja nam može donijeti i puno teškoća. Mnogo ovisi i o načinu na koji ćemo se za nju pripremati, kao i načinu na koji ćemo povratiti energiju nakon prethodne utakmice te načina na koji ćemo se suprotstaviti suparniku – kazao je trener Hajduka Tramezzani i dodao:

- Uvijek govorim svojim igračima da ne postoje lagane utakmice, u 90 minuta moguća razlika među momčadima koje igraju u različitim rangovima natjecanja u mnogo navrata lako se poništi. Svjesni smo da nas čeka teška i komplicirana utakmica. Kako bismo sami sebi olakšali, moramo se postaviti vrlo ozbiljno i profesionalno, s obzirom na to da je Kup natjecanje za nas vrlo važno i ozbiljno ga shvaćamo.

Trener Hajduka je najavio kako neće biti previše promjena u momčadi.

- Istrčat će sasvim sigurno vrlo kompetitivna momčad, ovo nije utakmica za nekakve eksperimente jer bismo riskirali da pošaljemo pogrešnu poruku, a utakmica nam je izuzetno važna. Imamo dosta mladih igrača iz druge momčadi koji treniraju s nama i stječu potrebno iskustvo, uvjeren sam da to može pomoći njihovom razvoju i uzet ću ih u obzir zbog toga što znam da su kvalitetni. Naša Akademija radi odlično, volim trenirati mlađe igrače i naravno da ih smatram našom budućnošću, ipak, za ovu utakmicu računam i na igrače koji su se oporavili od COVID virusa. Znam da imamo utakmicu i u subotu, ali ova utakmica nam je sada najvažnija – kazao je Tramezzani.  

Rijeka i Hajduk sastali se u 23. kolu HNL-a na stadionu HNK Rijeka

Kako se dogodilo da Hajduk igra kup utakmice samo u gostima, da budemo precizni, u gostima ili na neutralnom terenu, jer finale Kupa s Dinamom u sezoni 2017/'18 odigrano je na neutralnom terenu u Vinkovcima, lako je objasniti. Kako bi oslobodili što više mjesta u kalendaru u HNS-u su prije pet godina odlučili da se Kup utakmice više ne igraju na dvije, nego samo na jednu utakmicu. I to tako da su u 1/16 i 1/8 finala Kupa momčadi rangirane prema ranije zasluženim koeficijentima, i one bolje rangirane moraju gostovati kod slabije rangiranih, dok o parovima i domaćinstvu četvrtfinala i polufinala odlučuje ždrijeb, u kome Hajduk baš i nije imao sreće, dok se finale igra na neutralnom terenu.   

'Napokon i s Hajdukove strane to izgleda onako kako treba'
'Napokon i s Hajdukove strane to izgleda onako kako treba'

Tako je voljom ranga i ždrijeba Hajduk u zadnjih pet sezona gostovao kod Jalžabeta, Solina, RNK Splita, Oriolika, Šibenika, Osijeka, Lokomotive, Vrapča, pa opet kod Šibenika i Osijeka, a onda i kod Mladosti iz Petrinje, Gorice, Graničara iz Županje i sada, evo, Zagreba, a u međuvremenu su odigrali i ono nesretno finale na neutralnom terenu u Vinkovcima, za koje je i tadašnji trener Dinama Nenad Bjelica kazao da je odlučeno sudačkom pogreškom...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica