Obavijesti

Sport

Komentari 69

Leteći Gyürcso i ubojiti Caktaš sredili Inter uz sretan broj 9...

Leteći Gyürcso i ubojiti Caktaš sredili Inter uz sretan broj 9...
5

Sat vremena Hajduk je pokušavao slomiti otpor žilavog Intera, a uspio je kad se "ukazao" Mađar Gyürcso. U 59. minuti zabio je prvi, u 69. izborio penal za drugi gol, a Caktaš je 3-0 postavio u 79.

VIDEO

Nogometaši Hajduka došli su do svoje 17. pobjede u 29. kolu Prve hrvatske nogometne lige na gostovanju kod Intera iz Zaprešića. Junaci utakmice bili su povratnik u redove "bilih" Mijo Caktaš koji je sa dva pogotka riješio susret i Mađar Adama Gyurcso koji je prvo zabio gol, pa poslije toga izborio jedanaesterac. Hajduk se sa ovom pobjedom i dalje nalazi iza Dinama sa osam bodova zaostatka. U srijedu dočekuju Cibaliju dok će u sljedeću nedjelju imati priliku smanjiti bodovnu razliku za Dinamom kada će se odigrati najveći hrvatski derbi.

Prvo poluvrijeme u Zaprešiću je prošlo u većinskoj dominaciji Splićana. Hajduk je prvu veću priliku imao u 11. minuti kada je veznjak Toma Bašić sa svojom poznatom ljevicom testirao domaćeg vratara, ali Mrmić je bio siguran. U 21. minuti Hamza je pokušao izboriti jedanaesterac za goste, ali sudac Fran Jović skužio je Gambijca i dao mu žuti karton za simuliranje.

Eto i domaćina u napadu nakon pola sata igre. Inter je imao slobodni udarac iz kojeg je u nastavku akcije pao pogodak, no gol je je opravdano poništen zbog zaleđa. Većinu prvog poluvremena se igralo mačke i miša, Hajduk je imao posjed a domaćini su se branili i čekali izlazak u kontru. 

Početkom drugog poluvremena Inter je par puta opasno bio u Hajdukovom šesnaestercu. Bili su to većinom prodori po krilu, no stoperi Hajduka su sve to rezolutno očistili. I kada je Inter počeo pružati kakav takav otpor, eto pogotka. Dobio je Gyurcso loptu na lijevom krilu u 59. minuti, sjurio se niz kazneni prostor i sjajno pogodio u suprotne rašlje za vodstvo "bilih". Lopta je okrznula braniča Haramusteka te je promijenila smjer čime je vratar Mrmić ostao nemoćan.

Nakon prvog pogotka, Hajduk je držao dominaciju i deset minuta nakon vodećeg gola, evo opet Mađara! Sjajno se sjurio uz kut kaznenog prostora gdje ga je Haramustek srušio, a Fran Jović bez razmišljanja pokazao na bijelu točku. Siguran sa 11 metara bio je Mijo Caktaš.

I opet deset minuta nakon drugog pogotka, Hajduk dolazi i do trećeg. Prošao je Juranović po desnoj strani, poslao povratnu loptu gdje se našao Mijo Caktaš i zabio svoj drugi pogodak. Dugopoljcu je ovo već peti pogodak u ovoj sezoni, a došao je u zimskom prijelaznom roku. Sretan je bio taj broj devet za Hajduk, pošto su golovi pali u 59,69 i 79 minuti.

Na kraju su "žuti" ostali na terenu sa deset igrača nakon što je Mato Grgić opleo Zvonimira Kožulja i dobio direktni crveni karton.

Kopić: Zaslužena pobjeda

- Prvo poluvrijeme smo kontrolirali posjed no, nismo u završnici bili pravi. U drugom dijelu smo napravili izmjene što nam je donijelo kvalitetu prema naprijed i što je na kraju rezultiralo golovima. Mislim da smo zasluženo došli do pobjede jer smo 90. minuta kontrolirali utakmicu. Kada je Futacs ušao bilo nam je lakše jer se veća pozornost bila prema njemu, stoga se otvorio veći prostor za ostale - rekao je Željko Kopić.

Za situaciju prilikom izvođenja penala kada je Futacs uzeo loptu da izvede penal, no, s klupe mu je signalizirano da to Caktaš izvede ,trener gostiju rekao je:

- Svjestan sam da želi zabiti nakon povratka, ali kod mene će se red uvijek znati. Mijo je određen kao prvi izvođač i momčad mora imati svoj red.

Toplak: Jović nije dosudio čisti faul

- Čestitam Hajduku na zasluženoj pobjedi. Moja je ekipa u prvom poluvremenu dobro i kompaktno djelovala u obrani. Ponadali smo se kako možemo hajduk što duže držati u nervozi, no nismo uspjeli. Na kraju je presudila kvaliteta Hajduka - rekao je Samir Toplak te se osvrnuo na situaciju koja je prethodila prvom pogotku kada je Caktaš na centru srušio Postonjskog.

- Neću se na to vaditi, ali mislim da je ta mala greška suca kada nije dosudio prekršaj Caktaša na Postonjskom utjecala na rezultat. No, Hajduk je zasluženo pobijedio i mi se moramo okrenuti novim utakmicama - zaključio je trener domaćih.

Hajduk se ovom pobjedom učvrstio na drugom mjestu na ljestvici sa 58 bodova, pobjegavši Rijeci na 4 boda, dok se na prvom mjestu nalazi Dinamo sa 66 bodova. Inter se nalazi na petom mjestu sa 35 bodova. 

Majstori s mora u 30. kolu koje je na rasporedu već sredinom tjedna, u Splitu dočekuju "davljenika" Cibaliju, dok Inter Zaprešić ide na gostovanje u Koprivnicu gdje će ih dočekati Slaven Belupo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 69
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica