Obavijesti

Sport

Komentari 36

Hajdukov Ivan Kos i društvo ovog ljeta idu na sve ili ništa...

Hajdukov Ivan Kos i društvo ovog ljeta idu na sve ili ništa...
1

Hajduk zbog ždrijeba EL i Ultre opet mora u Dugopolje, a zbog zamjene travnjaka prve četiri utakmice HNL-a odigrat će u gostima. Bit će to za momčad surovih mjesec dana na putu

VIDEO

Kao da im je mali problem to što igraju 'tramvaj ligu', u kojoj im je Maksimir najbliže gostovanje, dok je primjerice Dinamu Poljud najudaljenije putovanje u okviru HNL-a, čelnici Hajduka dodatno su svojim igračima zakomplicirali početak sezone, u kojem će prvih mjesec dana provesti na putu.

Ljeto je tradicionalno najplodniji dio Hajdukove sezone, u zadnje tri godine otišli su 'bili' sve do faze doigravanja za EL, a Poljud je bio lijepo popunjen čak i na utakmicama s neatraktivnim protivnicima poput Splita, Intera ili Istre. Početak sezone, ljetna euforija, dobri rezultati, velik broj domaćih i stranih turista koji žele pogledati utakmicu, sve su to čimbenici koji su Hajduku donosili povećane prihode od prodaje ulaznica, pretplata, prodaje suvenira... No ove sezone, u kojoj je predsjednik Ivan Kos najavio novi iskorak, sve se u startu okrenulo naopako.

Hajduk zbog ždrijeba EL i Ultre opet mora u Dugopolje, a zbog zamjene travnjaka prve četiri utakmice HNL-a odigrat će u gostima. Bit će to za momčad surovih mjesec dana na putu, i to po paklenim vrućinama i prekrcanim cestama u srcu turističke sezone.

Nakon ogleda s Levskim u Dugopolju, Splićane čekaju gostovanja u Zagrebu kod Lokomotive, potom put u Sofiju, a onda i u Zaprešić i Vinkovce, te na koncu i na derbi s Dinamom u Maksimir. A ako prođu Levski, onda ih u međuvremenu čeka i još jedno europsko gostovanje. U svega dvadesetak dana četiri domaća, te najmanje jedno, a svi se nadamo i dva europska gostovanja!?

Sumnjamo da je trener Joan Carrillo oduševljen ovakvim rasporedom, no iz ove kože ne može. Ni on, ni igrači. Hajduku je i dalje u prvom planu zarada i dobrobit zajednice kojoj Ultra jako puno znači, a tek usput može misliti i na sportski rezultat. No eventualno posrtanje u ranoj fazi kvalifikacija za EL ili značajniji gubitak bodova na početku domaće sezone bio bi poguban. Za najavljeni iskorak posve sigurno, ali možda i za one koji su odgovorni za vođenje kluba. U svakom slučaju, čelnici Hajduka preuzeli su na sebe veliki rizik i odmah na početku zaigrali jedinog aduta koga imaju u rukama, na dobro i na vrijeme posloženu momčad. U slučaju uspjeha, veliki broj gostovanja na početku sezone svi će zaboraviti, a nastavak će im biti kudikamo lakši. No u slučaju neuspjeha, teško da će im težak raspored bilo tko uzeti kao olakotnu okolnost...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani