Obavijesti

Sport

Komentari 17

Hajdukov majstor za kornere: Specijalitet za pomoć momčadi

Hajdukov majstor za kornere: Specijalitet za pomoć momčadi
1

Korneri koje majstorski izvodi Toma Bašić, nakon kojih lopte u protivničke mreže pospremaju Nižić, Almeida... pokazali su se najubojitijim oružjem Kopićeve momčadi tijekom prijateljskih utakmica ove zime.

VIDEO

Na otvaranju proljetnog dijela sezone Hajduka čeka teško gostovanje u Vinkovcima, kako zbog napaljenog domaćina koji se bori za opstanak, tako i zbog teškog terena i dalekog putovanja.

No ako žele nastaviti seriju dobrih rezultata iz jesenskog dijela sezone, Splićanima ne preostaje ništa drugo nego jurišati na pobjedu od prve minute. Težak teren onemogućit će posjed lopte i pas igru kojoj teži Željko Kopić, no ne bi trebao posebno smetati u prekidima, koji su se pokazali najjačim oružjem Hajduka tijekom priprema.

Pogotovo iz kornera, koje nepogrešivo izvodi Toma Bašić, a u protivničke mreže pospremaju Zoran Nižić, Hugo Almeida... 

- Ne znamo u kakvom je stanju teren i koliko će dugo biti ravan za igru, to ćemo vidjeti tek kad utakmica počne. Ali igrali smo i u Gabeli na jako lošem terenu pa smo se snašli. Loš teren nije izgovor za lošu igru, jer je jednako loš i za suparnika – kaže Toma Bašić i dodaje: 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Optimistični smo, nadamo se da ćemo uzeti sva tri boda, što je naš cilj u svakoj narednoj utakmici.

Toma je tijekom priprema upisao tri asistencije, sve tri iz kornera, nakon kojih su njegovi suigrači poentirali.
- Išli su me prekidi tijekom priprema, ali sad se sve zaboravlja, važno je dobro igrati u službenim utakmicama. Volim izvoditi prekide, smatram da sam u tome jako dobar, a to je jedan od načina na koji mogu pomoći momčadi u osvajanju bodova.

Iako svi tvrde da je puna koncentracija na ogledu u Vinkovcima, Hajduka tjedan potom čeka derbi s Dinamom u Maksimiru, a do kraja mjeseca i kup ogled s Lokomotivom. Dva susreta koji usmjeravaju sezonu.

- O Dinamu ćemo tek nakon Vinkovaca, a o Lokomotivi kad dođe na red. Nema smisla razmišljati unaprijed, iako svi već sada znamo što nas čeka. Prošle sezone smo u Maksimiru uzeli puni plijen, nadam se da ćemo i ovoga puta, a prolazom Lokomotive bi se plasirali u finale kupa, što je jedan od ciljeva sezone – jasan je Bašić, koji se i osobno nada dobrim igrama na proljeće. 

- Osjećam puno povjerenje i podršku svih ljudi u klubu, stvarno se osjećam jako dobro, i mislim da mogu napraviti dobre stvari ovoga proljeća. Najvažnije je da ostanem zdrav, a želja da osvojim svoj prvi seniorski trofej.

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
VIDEO UFC borac kod izlaska u kavez nokautirao navijača! Šef organizacije: 'Ovo će ići na sud'
IZNERVIRAO GA

VIDEO UFC borac kod izlaska u kavez nokautirao navijača! Šef organizacije: 'Ovo će ići na sud'

Možete mi se rugati s 200 metara, ali gadosti mi u facu nećete govoriti. Iz Rusije sam, za mene je to automatski. Molim vas, nemojte ni pokušavati jer ćete završiti u bolnici, a ja u američkom zatvoru, rekao je borac