Sport

Komentari 100

Navijači Hajduka traže još karata za Jug, Dinamo: Nećemo pustiti sve ulaznice u prodaju

Navijači Hajduka traže još karata za Jug, Dinamo: Nećemo pustiti sve ulaznice u prodaju

U slobodnoj prodaji neće biti tribina sjever gore i dio tribine zapad gore, raspoloživi kapacitet stadiona je 18 922 mjesta, tako da je na raspolaganje Hajduku stavljeno 14,07 posto raspoloživog kapaciteta

Nakon što je prodano svih 2400 ulaznica za nedjeljni derbi Dinama i Hajduka na Maksimiru, Dalmatinski portal poslao je upit zagrebačkom klubu planira li pustiti u prodaju ulaznice za cijelu južnu tribinu. 

POGLEDAJTE VIDEO: Dinamo ima novog trenera

Euforija oko derbija je sve veća, a kako i ne bi bila kada na Maksimir stižu na krilima pobjede protiv Lokomotive iz četvrtfinala Hrvatskog kupa. Plasman u polufinale izborili su pobjedom sa 6-3, dok je s druge strane, Dinamo poražen od Rijeke s 3-1 i poljuljan dočekuje Hajduk na domaćem terenu. 

Naravno, kao i na svim sportskim događajima, ulazak će biti moguć samo uz Covid potvrdu ili prethodno antigensko testiranje. Navijači Hajduka još nisu objavili hoće li u Maksimir ići organizirano navijačkim vlakom, autobusima.

Preostali broj slobodnih mjesta je 1531, a ulaznice su se prodavale po cijeni od 70 kuna. 

'U slučaju da odvojeno područje stadiona za gostujuće navijače čini više od pet posto ukupnog kapaciteta stadiona, sva mjesta u odvojenom području moraju biti stavljena na raspolaganje gostujućem klubu', stoji u HNS-ovom pravilniku. 

 

U nastavku prenosimo odgovor Dinama prema Dalmatinskom portalu u cijelosti: 

"Poštovani, u nastavku šaljemo odgovor na Vaš upit. GNK Dinamo kao organizator utakmice Dinamo - Hajduk (nedjelja, 05.12.2021., 17-30 h) u obvezi je, a sukladno članku 5. Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima procijeniti mogućnost izbijanja nereda i nasilja na sportskom natjecanju. Sukladno tome, a na temelju ranijih događaja na utakmicama između Dinama i Hajduka, koje su obilježila višestruka kršenja zakona od strane gledatelja na tribini jug, GNK Dinamo je donio odluku o tome da HNK Hajduk za utakmicu stavi na raspolaganje 2 400 ulaznica za tribinu jug, 200 ulaznica za južni dio tribine zapad te 64 ulaznice za lože stadiona Maksimir"

Dinamo i Rijeka sastali se u četvrtfinalu hrvatskog nogometnog kupa

"Temeljem svega navedenog, GNK Dinamo i HNK Hajduk su 29.11.2021. godine potpisali Ugovor o međusobnim pravima i obvezama kod distribucije ulaznica za ovu utakmicu. S obzirom na to da je trenutni kapacitet stadiona Maksimir (bez neuporabljive tribine istok) 24 851 sjedećih mjesta, razvidno je da je Dinamo za Hajdukove navijače osigurao 10,70% ukupnog kapaciteta stadiona, a

"Od strane policije ova utakmica je proglašena utakmicom visokog sigurnosnog rizika kao i od strane HNS-a, a u skladu s kriterijima iz članka 52. Pravilnika o sigurnosti na nogometnim utakmicama HNS-a, te smo odlučili kako smo ranije objasnili. U skladu s takvim kriterijima i sigurnosnom prosudbom smanjen je ukupni raspoloživi kapacitet stadiona za utakmicu u nedjelju pa tako i ukupnog kapaciteta tribine jug."

Najčitaniji članci