Obavijesti

Sport

Komentari 74

Hat-trick Ivana Krstanovića uz promašen penal protiv lokosa

Hat-trick Ivana Krstanovića uz promašen penal protiv lokosa
6

Nogometaši Zadra visoko su slavili nad Lokomotivom u Kranjčevićevoj 5-1, a Ivan Krstanović zabio je dva od tri penala za goste. Prvi je to put da je promašio penal...

VIDEO

Malo bi se tko mogao sjetiti kada je u HNL-u jedna momčad dobila tri penala na jednoj utakmici. Nitko se ne bi mogao sjetiti kada je Ivan Krstanović promašio s bijele točke. Sve to dogodilo se u Kranjčevićevoj u utakmici Lokomotive i Zadra koji je slavio s visokih 5-1 u 27. kolu MAXtv Prve lige.

Krstanović je u Zagrebu upisao hat-trick, dodao asistenciju i promašio prvi penal u svojoj karijeri. Sve to na jednoj od najčudnijih utakmica prvenstvene sezone i sedmu obljetnicu smrti Hrvoja Ćustića.

Drago Gabrić zabio je drugi prvoligaški gol u dresu Zadra u 18. minuti s peterca nakon što mu je s desne strane lijepo ubacio Krstanović. Vodstvo gostiju stajalo je na terenu sve do 42. minute i šestog gola sezone za Marka Kolara, najboljeg strijelca Lokomotive.

A onda je u drugom poluvremenu uslijedila "rafalna paljba" na gol lokosa, pri čemu je važnu ulogu imao zaprešićki sudac Marko Matoc.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nakon 13 minuta igre u nastavku Lovre Čirjak tražio je Gabrića, no pogodio nogu Bartoleca koji nespretnom reakcijom postiže autogol za novo vodstvo Zadra. Sedam minuta poslije prvi penal na utakmici. Simon Sluga, golman Lokomotive, ruši Ivana Krstanovića. Krle je precizan s bijele točke.

Samo četiri minute poslije novi penal za Zadrane. Jerko Leko oborio je Domagoja Pušića, Matoc dosuđuje novi penal, no ovaj put Sluga skida penal Krstanoviću! Nakon 40-ak postignutih golova s bijele točke u karijeri, Ivan Krstanović prvi put nije zabio iz najstrože kazne.

Ali nije dugo žalio za tim. Iz kornera koji je uslijedio nakon penala Krstanović je glavom zakucao loptu u mrežu za 4-1. Čekajte, ni to nije sve... Nekoliko minuta poslije Zadar dobiva i treći penal na utakmici. Opet je Leko srušio Pušića, Krstanović se primio izvođenja i ovaj put pogodio za hat-trick i visokih 5-1.

Dvije minute potom 19-godišnji Nigerijac Mohammed Aliyu mogao je zabiti prvijenac u HNL-u u petom nastupu, no pogodio je prečku s ruba šesnaesterca.

Do kraja se rezultat nije mijenjao, pa je Zadar lakoćom došao do sedme pobjede i tako prestigao Istru 1961, koja je netom prije slavila nad Zagrebom u Puli, te je deseti na ljestvici. Lokomotiva je, pak, ostala na trećem mjestu s četiri boda ispred Hajduka koji u subotu (19 sati) dočekuje Split.

MAXtv Prva liga, 27. kolo:

  • Lokomotiva - Zadar 1-5 (Kolar 42' / Gabrić 19', Bartolec 58' (ag.), Krstanović 65' (pen.), 70', 75' (pen.))
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 74
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener