Obavijesti

Sport

Komentari 15

'Hat-trick' Kramarića i Čolaka, asistencija Eduarda i tri Srne...

'Hat-trick' Kramarića i Čolaka, asistencija Eduarda i tri Srne...
1

Hrvatski nogometaši bili su raspoloženi u prvenstvenim i kup-utakmicama u Njemačkoj i Ukrajini. Kramarić i Čolak zabili su po tri gola u pobjedama na startu kupa, a Srna i Eduardo asistirali u slavlju u prenstvu

VIDEO

Andrej Kramarić briljantno je otvorio novu sezonu u Hoffenheimu, svoju prvu pravu u Njemačkoj nakon potvrde transfera iz Leicester Cityja prije nekoliko mjeseci.

Hrvatski reprezentativac zabio je hat-trick u pobjedi 6-0 nad četvrtoligašem Germanijom Egestorf/Langreder u prvom kolu njemačkog kupa. Bivši napadač Dinama i Rijeke zabio je golove u 18., 32. i 80. minuti, a u strijelce su se upisali i njegovi suigrači Sebastian Rudy, Mark Uth te Sandro Wagner. Kramarić je igrao svih 90 minuta.

Jednak golgeterski učinak imao je napadač Darmstadta Antonio Mirko Čolak koji je zabio tri od sedam golova svoje momčadi u pobjedi nad petoligašem Bremerom 7-0. Igrao je do 60. minute.

Eintracht Frankfurt bivšeg hrvatskog izbornika Nike Kovača mučio se na gostovanju kod trećeligaša Magdeburga prošavši u sljedeću rundu tek nakon jedanaesteraca. Bilo je 1-1 nakon 90 odnosno 120 minuta te ukupno 5-4 nakon raspucavanja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Tin Jedvaj odigrao je cijelu utakmicu i dobio žuti karton u pobjedi Bayer Leverkusena na gostovanju kod petoligaša Hauensteina 2-1. Gol za domaćine postigao je Anđelo Srzentić, 26-godišnjak koji je ponikao u Zadru. I on je dobio punu minutažu.

Drugoligaš Union Berlin izbacio je trećeligaša Duisburga na gostovanju 2-1, a za prvi gol Uniona asistenciju je upisao bivši igrač Rijeke Damir Kreilach odigravši pritom cijelu utakmicu.

Nekadašnji član Širokog Brijega i Splita Mario Kvesić imao je punu minutažu u ispadanju novog drugoligaša Erzgebirge Auea od bundesligaša Ingolstadta 8-7 nakon penala, dok drugi Hrvat, Varaždinac Adam Sušac nije ulazio u igru. Kvesić je realizirao svoj udarac s bijele točke.

Njemački kup, 1. kolo:

  • Duisburg - Union Berlin 1-2
  • Eintracht Norderstedt - Greuter Fürth 1-4
  • Lotte - Werder Bremen 2-1
  • Magdeburg - Eintracht Frankfurt 4-5** (1-1, 1-1*)
  • Astoria Walldorf - Bochum 4-3* (2-2)
  • Germania Egestorf/Langreder - Hoffenheim 0-6
  • Unterhaching - Mainz 5-7** (3-3, 3-3*)
  • Hauenstein - Bayer Leverkusen 1-2
  • Bremer - Darmstadt 0-7
  • Jahn Regensburg - Hertha 3-6** (1-1, 1-1*)
  • Wattenscheid - Heidenheim 1-2
  • Erzgebirge Aue - Ingolstadt 7-8** (0-0, 0-0*)

Dobre vijesti za hrvatske nogometaše stižu i iz Ukrajine, gdje je Šahtar upisao petu pobjedu na startu prvenstva. Žrtva je bio posrnuli ukrajinski velikan Dnjipro koji je u Lavovu izgubio 4-0.

Kapetan Šahtara i donedavni kapetan "vatrenih" Darijo Srna asistirao je za tri od četiri gola svoga kluba. Strijelci su bili Ivan Ordec, Dentinho i Facundo Fereyra. Jedini gol u kojem nije sudjelovao bio je onaj Marlosa za 3-0, a u njemu je asistenciju upisao drugi bivši hrvatski reprezentativac Eduardo da Silva.

Srna i Eduardo odigrali su cijelu utakmicu u dresu "rudara" koji jedini nakon pet kola, uz kijevski Dinamo, imaju stopostotan učinak.

Ukrajinska Premier liga, 5. kolo:

  • Šahtar - Dnjipro 4-0
  • Zorja Lugansk - Karpati Lavov 2-1
  • Vorskla Poltava - Stal Kamianske 0-0
  • Zirka Kropivnicki - Černomorec Odesa 0-1
Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener