Obavijesti

Sport

Komentari 29

Hazard u Realu: Hoće li uspjeti i što će sada biti s Chelseajem?

Hazard u Realu: Hoće li uspjeti i što će sada biti s Chelseajem?
1

Maurizio Sarri odlazi i preuzet će Juventus. Otišao je i Hazard, a samo je pitanje u kojoj mjeri će se egzodus nastaviti. Ključna karika u cijeloj priči bit će mladi Christian Pulisic

VIDEO

Eden Hazard postao je treći najskuplji nogometaš svih vremena nakon što je za još nepotvrđenih 147 milijuna eura prešao iz Chelseaja u Real Madrid. Ispred njega su po visini transfera samo Kylian Mbappe i Neymar.

Hazard je Stamford Bridge napustio nakon najuspješnije sezone u karijeri u kojoj je postigao 16 golova i čak 15 asistencija te predvodio momčad Maurizija Sarrija do trećeg mjesta u Premier ligi i naslova Europske lige gdje je u finalu pao Arsenal, a on postigao dva gola.

Nakon što je Real proživio prilično turbulentnu sezonu, u upravi kluba znali su da će ovo ljeto morati trošiti da bi se vratili tamo gdje i pripadaju - u sami svjetski vrh. A i jedan od uvjeta povratka Zinedinea Zidanea na klupu 'kraljeva' bio je dovođenje Hazarda na Santiago Bernabeu.

Navijači Chelseaja već dvije sezone pripremali su se na Hazardov odlazak jer znali su da ga ne mogu zadržati. Igrač njegove klase nadišao je igre 'bluesa' i već neko vrijeme spreman je za korak više. Drugim riječima, prelazak u momčad koja mu može pružiti 'galaktički' status i donijeti trofej Lige prvaka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Belgijac je sada stigao u rekordnom transferu Reala, no što će to značiti za samu momčad? Hoće li se Hazard uklopiti u nogometnu filozofiju Reala i donijeti toliko potrebnu prevagu?

Samo daj loptu Hazardu

Nakon odlaska Cristiana Ronalda mjesto na lijevom krilu postalo je deficitarno. Smjenjivali su se Vinicius, Asensio, Vasquez, čak i Isco koji je centralni, odnosno prednji vezni, no nikako se nije mogla zakrpati rupa koja je nastala odlaskom Portugalca.

Taj problem morao bi biti riješen dolaskom Hazarda jer na lijevu stranu u napadu Reala stiže jedan od najboljih svjetskih playmakera trenutno, čovjek koji je u stanju isproducirati zavidan broj asistencija u sezoni.

I pošto je Zidane od Florentina Pereza izričito tražio Hazarda, već otprije zna kako će ga uklopiti i obojati sivilo Reala. A upravo je takva karika nedostajala ove sezone u napadu 'kraljeva'. Obranu će Zidane popraviti, u to nema sumnje, no ostalo je pitanje kako će pokrenuti napad jer nije lako zamijeniti igrača kao što je Ronaldo.

U formaciji 4-3-3 s Modrićem, Kroosom i Casemirom, Hazard bi se trebao uklopiti idealno. Ostatak Reala navikao je distribuirati loptu na lijevi bok i već ima razrađene taktike kako to najučinkovitije napraviti, a jednom kada lopta dođe u noge Hazardu - e, to je već pola gola.

Nikako ne treba zaboraviti činjenicu da je Real iskrcao 60 milijuna za Luku Jovića, koji bi trebao biti pravo osvježenje u napadu. Pitanje je samo koliko će mu vremena trebati na prilagodbu i pritisak koji stvara igranje na najvišoj mogućoj razini.

Pulisic slamka spasa

A što će sada biti s Chelseajem? Maurizio Sarri odlazi i preuzet će Juventus. Otišao je i Hazard, a samo je pitanje u kojoj mjeri će se egzodus nastaviti. No, ključna karika u cijeloj priči bit će mladi Christian Pulisic.

On stiže iz Borussije Dortmund i premda mu je primarna pozicija desno krilo, klasa poput njegove obećava sjajne igre i na lijevom.

Prema svim očekivanjima, Max Allegri bit će novi menadžer Chelseaja. Ostaje vidjeti kako će iskoristiti sjajan potencijal Pulisica.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'
SRAMOTAN INCIDENT

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'

Nikicu Radonića uoči četvrtfinala Europskog prvenstva u Beogradu trojica napadača su opkolila, strahovao je da imaju nož pa se izmaknuo i izvrnuo nogu. Trener traži hitnu reakciju Ministarstva vanjskih poslova