Obavijesti

Sport

Komentari 3

Heber i Tomečak i dalje su out, jedan se oporavi, drugi ozlijedi

Heber i Tomečak i dalje su out, jedan se oporavi, drugi ozlijedi
1

U Rijeci sam sjajno primljen no trebat će još neko vrijeme da baš posve uđem u sve mehanizme igre. Kod Rudeša sam imao asistenciju, nadam se da protiv Istre krećem i s golovima, rekao je Robert Murić

VIDEO

Rijeka se pred regionalni derbi s Istrom (petak, 18:00 na Rujevici) opet prvenstveno bavi utvrđivanjem borbenog stanja svojih debelo načetih trupa.

Sad je bolje, sad nema samo ozljeđivanja nego se neki i oporavljaju. Pod radnim naslovom 'Jedan ozdravi, drugi se ozlijedi'. Ili, u aktualnom 'prijevodu': stoper Punčec se vraća u sastav, stoper Escoval zbog ozljede gležnja ispada iz svih kombinacija naredna dva-tri tjedna.

- Brojno stanje nam je isto kao prije prošle utakmice, vratio se jedan stoper, ozlijedio drugi. Escoval gležanj nije toliko loše da će igrač biti out do kraja sezone, ali dosta je štete taj gležanj pretrpio i prema nekim mojim iskustvima to je ozljeda sa minimalno dva do tri tjedna van stroja - priča šef struke Igor Bišćan.

- Ne, nije istina da će Heber sutra igrati. Neće ni biti u kadru. Kod njega i Tomečaka se oporavak malo odužio. Heberov subjektivni osjećaj isti je kao procjena liječnika i struke: bolje ne riskirati.

Istra?

- Teško ih je definirati. Primaju malo golova, ali malo i zabijaju, disciplinirani su, ali i nepredvidljivi. Znači, bit će zanimljivo. Zbog nepredvidljivosti protivnika i činjenice da ovo jest derbi. Regionalni derbi sa uvijek dodatnom težinom i sigurno sa dodatnom draži. Nikad tu nije lako nešto predvidjeti, prognozirati...

Ali?

- Ali Rijeka po svemu ima ulogu favorita i mi tu ulogu prihvaćamo. Protiv Istre Rijeka računa na tri boda - rekao je Bišćan.

Robert Murić polako počinje pred HNL auditorij stavljati dijelove svog neupitnog talenta. Asistencija kod Rudeša bila je 'bombon'.

- Je, kod Rudeša sam imao tu asistenciju, a na Rujevici protiv Istre nadam se počinjem i s golovima za Rijeku - govori Bišćanov, još uvijek nepotpuno spremni fantasista.

- Sve se bolje osjećam, uskoro ću moći svih 90 minuta. Zasad još uvijek imam te pauze u igri, klasično traženje one pune natjecateljske forme. U Rijeci mi je sjajno, primljen sam vrhunski no, realno, trebat će još neko vrijeme da baš posve uđem u sve mehanizme igre.

Derby della Učka?

- Istra je neugodna, nepredvidljiva, ovakvim je utakmicama uvijek teško pogađati ishod, ali s razlogom smo mi favoriti. Dakle: naša koncentracija maksimalna od početka do kraja, bez opuštanja i od prve sekunde preuzimanje kontrole nad utakmicom. To je način na koji trebamo odigrati s Istrom i napraviti ono što planiramo: pobijediti na našoj Rujevici - rekao je Robert Murić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica