Sport

Komentari 16

Hezonja nema sreće: Memphis ga otpustio nakon 20 dana!

Hezonja nema sreće: Memphis ga otpustio nakon 20 dana!

Već neko vrijeme spominje se Hezonjin povratak u Europu, Panathinaikos je bio jedan od kandidata, ali Mario ne odustaje od NBA lige. Memphis ga je otpustio, ali ima zainteresiranih...

Prije dvadesetak dana Mario Hezonja (25) preselio je u Memphis Grizzliese. 'Preselio' primite s rezervom jer se od početka znalo da ga Memphis ne želi pa vjerojatno nije ni kupio avionsku kartu. 

Spominjao se mogući trade i odlazak u novi klub, ali Memphis, u kojem kao pomoćni trener radi Hrvat Neven Spahija, je to htio riješiti što prije pa je odlučio otpustiti Hezonju nakon samo 20 dana!

Objavio je to poznati novinar Shams Charania. Već neko vrijeme spominje se Hezonjin povratak u Europu, Panathinaikos je bio jedan od kandidata, ali Mario ne odustaje od NBA lige. A ne odustaju od njega ni NBA klubovi jer, kako Charania piše, nekoliko njih je zainteresirano za hrvatskog košarkaša kojeg je Portland u studenome poslao u Memphis.

NBA: Washington Wizards at Portland Trail Blazers

Hezonja je u NBA ligu došao 2015. godine kao 5. pick na NBA Draftu. Za vrijeme svog staža u Barceloni oduševljavao je nevjerojatnim atleticizmom i zakucavanjima, bio je ogroman talent i od njega se jako puno očekivalo u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu. No povremena zakucavanja i ona blokada nad LeBronom su jedino što je i pokazao za vrijeme petogodišnje ere.

Bio je prolaznik u Orlandu i Knicksima, a prošle godine doveo ga je Portland.  Bio je igrač rotacije, prosječno dobivao 16 minuta po susretu i zabijao pet koševa po susretu. Portland mu je svejedno htio ponuditi jednogodišnji ugovor vrijedan 1,98 milijuna dolara. Pa je tako vijest o njegovoj razmjeni u Memphis došla iznenađujuće. 

Kao igrač od 25 godina Hezonja se već polako bliži kategoriji košarkaša koji nikada nisu do kraja ispunili svoj potencijal u NBA ligi, a Memphis mu nije htio ni pružiti šansu. 

NBA: Brooklyn Nets at Portland Trail Blazers

Hoće li netko drugi? Zainteresiranih ima, ali svima je jasno kako je hrvatski košarkaš pokazao jako malo u prethodnih pet godina i pitanje je hoće li mu itko pružiti novu šansu, a što se tiče njegove NBA karijere, u ovome trenutku vjerojatno i posljednju.

Ante Žižić i Dragan Bender vratili su se u Europu nakon neuspješne epizode u NBA ligi, a zašto ne bi i Hezonja? Za razliku od najjače košarkaške lige, u europskim klubovima bi imao puno veću ulogu, dobio bi minutažu i kontinuitet i možda bi napokon opravdao ona silna očekivanja i dokazao da je s razlogom bio peti pick, a to je ono što mu je falilo u NBA-u. 

Upravo zato povratak u Europu ima smisla. Mlad je, tek mu je 25 godina, i ako se pokaže u europskom klubu, možda mu to donese novi ugovor u NBA ligi?

Najčitaniji članci