Sport

Komentari 44

Hibernian čeka grotlo Rujevice i vjera navijača u europsku feštu

Hibernian čeka grotlo Rujevice i vjera navijača u europsku feštu

Murićevi menadžeri još traže najbolju novu destinaciju za igrača, Stanić je jedini u rubrici izostanci. Sve je na Kvarneru usmjereno prema četvrtku (20:00) i euro-uzvratu sa Škotima

Dok uprava i sportski menadžment 24 sata dnevno rade na dodatno ojačavanju momčadi, svlačionica 'bijelih' 24 sata dnevno usmjerena je samo i isključivo na 'misiju Hibernian', uzvrat 3. pretkola Konferencijske lige na Rujevici.

POGLEDAJTE VIDEO: Rijeka bijeli snova

Dva puta po 45 minuta u Edinburghu (1-1) potvrdilo je ono što se, kao opća nogometna kultura, znalo i nakon tek površnog skeniranja Škota: igru treba prenijeti pred njihov gol jer obrana im je uočljivo lošiji dio momčadi, a Rijeka u napadu sigurno ima kvalitetu za slomiti i jače protivnike od Hiberniana.

Naravno: ne uz mali milijun neforsiranih pogrešaka i krivih dodavanja kao na Easter Roadu na kojem su 'bijeli' (sve uz to jako škotsko nametanje kroz fizikalije i 'tuču') mogli riješiti dobar dio priče i jednom nogom već biti u play-offu.

Pa, riječ po riječ dolazimo do samo jednog, ali strahovito važnog elementa koji će u četvrtak biti 100% na hrvatskoj strani: navijačkog vjetra u riječka jedra.

Kada sam glavni trener Goran Tomić nakon utakmice kaže da su mu 'igrači djelovali impresionirano', kada sam igrač Andrija Vukčević kaže da su 'u utakmicu ušli malo stisnuti' onda je jasno da je bitan čimbenik bila i ta atmosfera koja će u uzvratu biti baš dijametralno suprotna, totalno na njihovoj strani.

U trenutku dok pišemo ove retke prodano je oko 3.000 ulaznica za Rijeka vs Hibernian, a do utakmice je ostalo još više od 48 sati i jasno je kako će Rijeka uz sva Covid-ograničenja (ulazak na stadion samo s Covid-putovnicom) imati navijačku podršku od kojeg svakome kome srce kuca za Rijeku prolaze srsi.

A klub je i ovoga puta u suradnji sa Specijalnom bolnicom Medico omogućio testiranje po promotivnoj cijeni. Navijači se prijavljuju na testiranje putem aplikacije app.medico.hr . Cijena testiranje iznosi samo 85 kuna uz promokod NKRIJEKA.

Momčad? Na okupu, sa pokojom manjom tegobom. Pravo nastupa nema veznjak Mario Stanić, a valjda novih izostanaka neće biti kada u srijedu budu poznati rezultati PCR testa cijele momčadi.

Što se već najavljenog odlaska Roberta Murića tiče, taj je rastanak jednako izvjestan kao i prije nekoliko dana, ali igračevi menadžeri odvaguju brojne ponude pa je moguće da u Rijeku ne legne odšteta iz, kako se već mislilo, dogovorenog transfera u Al Ain nego nekog drugog kluba (najnoviji favorit, prema pisanju ruskih medija je - turski div Galatasaray).

Najčitaniji članci