Sport

Komentari 26

Hibernian: Rijeko, došli smo te pobijediti, a u 'neprijateljskoj atmosferi' mi samo - uživamo!

Hibernian: Rijeko, došli smo te pobijediti, a u 'neprijateljskoj atmosferi' mi samo - uživamo!

Škoti su uvjereni su da na Rujevici mogu do prolaska u daljnju fazu natjecanja. 'Došli odlučni ne samo proći nego pobijediti u ovoj utakmici', rekao je trener Ross

Ako je vjerovati riječima njihovog vođe i šefa struke, Škoti su u Hrvatsku došli s toliko samopouzdanja da kipte, da im se uvjerenost u pobjedu prelijeva iz svakog igrača, trenera i člana ekspedicije. U Edinburghu je bilo 1-1. Od 20 sati na Rujevici se igra uzvrat (3. pretkolo Konferencijske lige).

Jack Ross je momčad (kako sami sebi tepaju) 'najzelenijeg kluba u Škotskoj' preuzeo u studenome 2019., potpisao 3,5 godišnji ugovor i radi sjajan posao. Prve riječi koje je izgovorio usred Rijeke bile su ove:

- Došli odlučni ne samo proći nego pobijediti u ovoj utakmici - pa pojasnio:

- Bilo je jako važno da dobro uđemo u sezonu i to smo i učinili. U Hrvatsku smo došli u najboljem mogućem stanju i s najboljim mogućim postavkama u glavi.

O Rujevici kao riječkom adutu:

Hibernian v Rijeka - UEFA Europa Conference League - Third Qualifying Round - First Leg - Easter Road Stadium

- Ma ja imam posadu sastavljenu od ljudi koji, ne da su navikli na vruću atmosferu i 'neprijateljsku' publiku nego u svemu tome: uživaju!

Rossu je novo nogometno pravilo srcu jako milo:

- Mislim da to što sad gol u gostima i gol kod kuće vrijede jednako čini nogomet boljim. Bilo bi nam dosta teže da nije tako, s obzirom na gol koji smo dobili u prvoj utakmici. Ta prva utakmica je sada zapravo 'višak'. Mislim, dakle, da je promjena pravila dobra i da će donijeti bolji nogomet, bolju utakmicu u uzvratu.

Napadač Boyle vam je u sjajnoj formi...

Hibernian v Rijeka - UEFA Europa Conference League - Third Qualifying Round - First Leg - Easter Road Stadium

- Od njega u Škotskoj nema boljeg. Njegovi su golovi i asistencije bili briljantni i kroz cijelu prošlu sezonu, ovo je samo nastavak sjajnih partija sjajnog igrača - rekao je Jack Ross.

Nadamo se da će nakon utakmice objašnjavati razloge i uzroke priče 'Zašto smo mi ispali, a Rijeka prošla u play-off'!

Najčitaniji članci