Obavijesti

Sport

Komentari 32

Blardone slavio u veleslalomu u Crans-Montani, Hirscher 2.

Blardone slavio u veleslalomu u Crans-Montani, Hirscher 2.
1

Talijan Massimiliano Blardone slavio je u drugoj vožnji veleslaloma u švicarskom Crans-Montani. Marcel Hirscher bio je drugi. Sada ima 92 boda više od Kostelića

VIDEO

Druga vožnja

Marcel Hirscher nije uspio ugroziti Talijana na prvom mjestu. Austrijanac je zauzeo drugo mjesto ispred sunarodnjaka Reichelta. Hirscher sada ima 92 boda prednosti ispred Ivice Kostelića.

Massimiliano Blardone sjajnom je vožnjom preoteo vodeću poziciju u Crans Montani. S vremenom 1:18,50 zasjeo je na prvo mjesto ispred Reichelta.

Austrijanac Reichelt zbacio je s prvog mjesta Grangea. Francuz je trenutno drugi dok je na trećem mjestu Didier Defago.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Samo dvije stotinke zaostajao je Blardone za Austrijancem Marcelom Hirscherom, vodećim u prvoj vožnji. U drugoj je Blardone odradio jako dobar posao, te je ostavio dotad vodećeg Austrijanca Hannesa Reichelta iza sebe za 82 stotinke.

S osam pobjeda je 22-godišnji Austrijanac rekorder ove sezone, ali do devete ipak nije stigao. Imao je 20. vrijeme druge vožnje i na kraju je zaostao 16 stotinki za Blardoneom, te se morao zadovoljiti s drugim mjestom.

Najbržom drugom vožnjom, Francuz Jean-Baptiste Grange probio se do četvrtog mjesta, zaostavši za pobjednikom 96 stotinki. Zaostatak unutar jedne sekunde, odnosno za 99 stotinki, imao je i petoplasirani Švicarac Didier Defago.

Svjetski kup se nastavlja 2. do 4. prosinca u norveškom Kvitfjellu. Na rasporedu su dva superveleslaloma i spust.

Prva vožnja

U prvoj veleslalomskoj vožnji u švicarskoj Crans Montani Marcel Hirscher, izravni konkurent Ivici Kosteliću u lovu na Veliki globus startao je kao prvi i usprkos pogrešci na ciljnoj ravnini zadržao prvo mjesto nakon što se dvadesetak skijaša izredalo na startu.

Hirscher je ostvario vrijeme od 1:15,25 koje mu je donijelo vodeću poziciju u prvoj vožnji i priliku da u nastavku poveća svoju prednost pred ozlijeđenim Kostelićem.

Sa samo dvije stotinke zaostatka za Austrijancem drugo je mjesto osigurao Talijan Massimiliano Blardone.

Treći je Aksel Lund Svindal s 57 stotinki zaostaka za vodećim Hirscherom. Iako je Norvežanin imao prednost ispred Hirschera na gornjem dijelu staze, ona se 'rasula' do cilja i Svindal se morao zadovoljiti trećim mjestom, a Austrijanac je ostao na vodećoj poziciji.

Drugi izravni konkurent hrvatskom skijašu,  Beat Feuz, koji za Ivicom u ukupnom poretku zaostaje samo tri boda, startao je kao 31. i na kraju osigurao tek 29. mjesto s više od tri sekunde zaostatka za vodećim Hirscherom. Ne suviše sjajnim plasmanom Švicarac je ostao bez bodova i dalje ima tri boda zaostatka za Kostelićem

Hirschera nisu uspjeli 'srušiti' ni jučerašnji pobjednik super G-a Benjamine Raich koji je bio tek šesti, ni Amerikanac Ted Ligety koji se zasutavio mjesto niže. Feuz je opet podbacio i završio na skromnom 29. mjestu.

Druga vožnja na rasporedu je u 13 sati.

SK skijaša, veleslalom u Crans-Montani, prva vožnja:

1. Hirscher (Aut) 1:15.25

2. Blardone (Ita) +0.02

3. Svindal (Nor) +0.57

4. Richard (Fra) +0.94

5. Simoncelli (Ita) +1.11

6. Raich (Aut) +1.21

7. Ligety (SAD) +1.22

46. Zrnčić-Dim (Hrv) +6.20

Poredak u veleslalomu:

1. Hirscher (Aut) 545

2. Defago (SAD) 413

3. Blardone (Ita) 358

Ukupni poredak:

1. Hirscher (Aut) 1135

2. Kostelić (Hrv) 1043

3. Feuz (Švi) 1040

4. Cuche (Švi) 837

5. Svindal (Nor) 814

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'
ANALIZA TOMISLAVA IVKOVIĆA:

'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'

Kad je zdrav, Pjaca može biti prevaga. Dio utakmice bio je i druga špica, jako je opasan, surađuje sa suigračima, ima udarac, sve, tvrdi nekadašnji golman i trener