Sport

Komentari 3

Hirscher nosi sve u Sloveniji! Osvojio i mali slalomski globus

Hirscher nosi sve u Sloveniji! Osvojio i mali slalomski globus

Nitko od trojice hrvatskih predstavnika nije izborio drugu vožnju slaloma u Kranjskoj Gori. Matej Vidović je bio 34., Elias Kolega je završio na 35. mjestu, a Istok Rodeš je imao 39. vrijeme

Najbolji skijaš današnjice, 29-godišnji Austrijanac Marcel Hirscher, slavio je u nedjelju u slalomu Svjetskog kupa u Kranjskoj Gori, upisavši 57. pobjedu u karijeri. Drugo mjesto pripalo je Norvežaninu Henriku Kristoffersenu (+1,22), a treći je bio Švicarac Ramon Zenhäusern (+1,61).

Također, nakon što je dan ranije po peti puta osvojio mali Kristalni globus u veleslalomu, u nedjelju je Hirscher osigurao i peti mali globus u slalomu te je na najboljem putu da po sedmi puta zaredom bude ukupni pobjednik Svjetskog kupa.

Hirscher ima 289 bodova prednosti u odnosu na Henrika Kristoffersena, a do kraja sezone preostao je jedan slalom i jedan veleslalom, a to su jedine discipline u kojima Kristoffersen može konkurirati za postolja. 

Nitko od trojice hrvatskih predstavnika nije izborio drugu vožnju slaloma u Kranjskoj Gori. Matej Vidović je bio 34., Elias Kolega je završio na 35. mjestu, a Istok Rodeš je imao 39. vrijeme.

Najčitaniji članci