Obavijesti

Sport

Komentari 30

Hirscher opet 'nagazio' vrata, Pavlek tvrdi: U Zagrebu je isto!

Hirscher opet 'nagazio' vrata, Pavlek tvrdi: U Zagrebu je isto!
2

Marcel Hirscher u Kitzbühelu prešao je preko vrata. Diskvalificiran je, a potom ponovno uvršten na tablicu. Sličan prekršaj Austrijanac je napravio i u Zagrebu

VIDEO

Marcel Hirscher u prvoj vožnji slaloma u Kitzbühelu doskijao je do treće pozicije, iza Ivice Kostelića i Maria Matta. Nakon pregledane snimke Austrijanac je diskvalificiran zbog 'gaženja' vrata odmah na startu. Hirscher je vrlo brzo ponovno uvršten na tablicu kao treći u poretku nakon prve vožnje slaloma na Streifu.

No Hirscheru to nije prvi 'prekršaj' tog tipa. Aktualno prvi skijaš u Svjetskom kupu preko vrata je prošao i na Sljemenu no kako tvrde iz Hrvatskog saveza to nitko nije primijetio. Sličan slučaj ponovio se i u Adelbodenu. Hirscher je slavio na obje staze.

- Imali smo priliku pomno pogledati snimke koje potvrđuju da je Hirscher prošao preko vrata - komentirao je Vedran Pavlek.

Pavlek je je priznao i kako nije bilo moguće promijeniti ishod utrke na Sljemenu pošto prema pravilima skijaškog saveza prigovor se mora uložiti najkasnije petnaest minuta nakon završetka utrke. Hirscheru je tako ostala kruna sa Sljemena i bodovi u Svjetskom kupu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pavleku je odmah nakon sljemenske utrke odgovorio Mathias Berhold, glavni trener austrijske momčadi.

- Mi smo također pregledali snimke i nismo vidjeli nikakav prekršaj ili nepravilnost u Marcelovoj vožnji - zaključio je Berhold koji tvrdi da je i drugoplasirani Felix Neureuther 'haklao' na prvim vratima u drugoj vožnji.

Od Sljemena do Kitzbühela je ipak prošlo neko vrijeme pa je od tvrdnje da na snimkama nema ničeg spornog Berhold ipak stigao do priznanja da 'sljemenska kruna' možda i nije posve zaslužena. Trener Austrijanaca 'haklanje' vrata naposljetku je ipak vidio, ali ih petog pregledavanja snimke. Što je točno Berhold rekao pročitajte ovdje.

- Nije lako primjetiti jeste li 'haklali' vrata pogotovo na zahtjevnijim stazama. Smetaju me te priče jer želim da su moje pobjede čiste - komentirao je i Hirscher.

Hirscher ja navodno 'nagazio' vrata i u Adelbodenu no to ga nije koštalo diskvalifikacije. Austrijanac je i ondje slavio.  Jedna je vrata 'haklao' i u Wengenu, a u Kitzbühelu je prvo diskvalificiran pa vraćen u poredak zbog istog razloga.


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića