Obavijesti

Sport

Komentari 9

Hirscheru drugo zlato, Zubčić je završio 24. u veleslalomu...

Hirscheru drugo zlato, Zubčić je završio 24. u veleslalomu...
4

Samuel Kolega je u svom olimpijskom debiju završio na 37. mjestu zaostavši za Hirscherom preko 10 sekundi. Zubčić je završio na 24. mjestu s gotovo četiri sekunde zaostatka za Austrijancem

VIDEO

Najbolji skijaš današnjice, Austrijanac Marcel Hirscher, osvojio je drugo zlatno odličje na ZOI u Pyeongchangu nakon što je uvjerljivom prednošću pobijedio u veleslalomu ispred Norvežanina Henrika Kristoffersena i Francuza Alexisa Pinturaulta, dok je najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić završio na 24. mjestu zaostavši za pobjednikom tri sekunde i 80 stotinki.

Olimpijski pobjednik u alpskoj kombinaciji nije imao pravog konkurenta na veleslalomskoj stazi. Hirscher je s uvjerljivo najbržim vremenom prve vožnje, u kojoj je drugoplasiranog Francuza Alexisa Pinturaulta ostavio iza sebe 63 stotinke, te drugim vremenom u drugoj vožnji stigao do svog drugog zlata na olimpijskim igrama, a kao prvi favorit će ući i u slalomsku utrku u četvrtak.

Srebrno odličje u veleslalomu osvojio je Norvežanin Henrik Kristoffersen, koji je najboljim vremenom u drugoj vožnji do srebra stigao nakon 10. mjesta na prvoj stazi, na kojoj je za Hirscherom zaostao za sekundu i 31 stotinku. Na kraju je Norvežanin imao sekundu i 27 stotinki lošiji ukupan rezultat od pobjednika. Kristoffersenu je to drugo olimpijsko odličje u karijeri, nakon što je prije četiri godine u Sočiju osvojio broncu u slalomu, u kojem će na ovim Igrama biti glavni konkurent Hirscheru u borbi za zlato.

Francuz Alexis Pinturault bio je drugi nakon prve vožnje, ali se na kraju morao zadovoljiti brončanom medaljom, a od drugoplasiranog Kristoffersena dijelile su ga samo četiri stotinke. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Hrvatski reprezentativci nisu ostavili posebno dobar dojam, što se prvenstveno odnosi na Filipa Zubčića koji je u prvoj vožnji ostvario 23. vrijeme, a za vodećim Marcelom Hirscherom zaostao je dvije sekunde i 68 stotinki, što vidljivo razočaralo našeg najboljeg skijaša. Drugi hrvatski reprezentativac Samuel Kolega imao je startni broj 57 i prvu vožnju završio na 45. mjestu.

U drugoj vožnji Zubčić nije uspio popraviti svoj plasman. S 19. vremenom druge vožnje na kraju je završio na 24. mjestu zaostavši za Hirscherom 3.80 sekundi. Samuel Kolega je u svom olimpijskom debiju završio na 37. mjestu.

U drugoj vožnji je imao 36. rezultat i na kraju za Hirscherom zaostao 10.70 sekundi.

Alpsko skijanje, veleslalom (m)
 1. Marcel Hirscher (Aut)                 2:18.04    -    
 2. Henrik Kristoffersen (Nor)            2:19.31    +1.27    
 3. Alexis Pinturault (Fra)               2:19.35    +1.31    
 4. Žan Kranjec (Slo)                     2:19.77    +1.73    
 5. Thomas Fanara (Fra)                   2:19.83    +1.79    
 6. Victor Muffat-Jeandet (Fra)           2:19.85    +1.81    
 7. Mathieu Faivre (Fra)                  2:19.99    +1.95    
 8. Leif Kristian Nestvold-Haugen (Nor)   2:20.23    +2.19    
 9. Loic Meillard (Švi)                   2:20.45    +2.41    
10. Matts Olsson (Šve)                    2:20.70    +2.66    
...
24. FILIP ZUBČIĆ (HRV)                    2:21.84    +3.80
37. SAMUEL KOLEGA (HRV)                   2:28.74    +10.70
...
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Svaki nastup naših olimpijaca i svako borilište: Evo rasporeda!
ZOI PYEONGCHANG

Svaki nastup naših olimpijaca i svako borilište: Evo rasporeda!

Prije četiri godine u Sočiju imali smo 11 predstavnika u tri sporta, a sada ćemo ih imati čak devetero više u jednom sportu više. ZOI u Južnoj Koreji počinju u petak, a mi vam donosimo raspored nastupa Hrvata

Rusi imali dva slučaja dopinga, MOO im ipak ukinuo suspenziju
PROMJENA PLANA

Rusi imali dva slučaja dopinga, MOO im ipak ukinuo suspenziju

Prvotni plan MOO-a je bio da se Rusiji ukine suspenzija već zadnjeg dana Igara u Pyeongchangu te da se na svečanom zatvaranju zavijori ruska zastava, no od tog se plana odustalo
Čudo iz Češke ispisalo povijest: Prva s dva zlata u dva sporta!
ESTER LEDECKA

Čudo iz Češke ispisalo povijest: Prva s dva zlata u dva sporta!

Nakon što je na posuđenim skijama Mikaele Shiffrin postala olimpijska pobjednica u superveleslalomu, Ester Ledecka danas je svoju čudesnu sportsku priču upotpunila zlatom u paralelnom veleslalomu snowboarda