Obavijesti

Sport

Komentari 0

Hitzfeld niti danas neće moći voditi Švicarce protiv Ciprana

Hitzfeld niti danas neće moći voditi Švicarce protiv Ciprana
1

Ciprani su u prošloj utakmici uspjeli iznenaditi Švicarsku i uzeti im bod, ali danas izbornik domaćih Hitzfeld najavljuje otvoreniju igru sa dva udarna napadača

VIDEO

Švicarci su trenutno vodeći u skupini sa bodom više i utakmicom manje od Albanije, a danas će tražiti iskupljenje za relativno lošu partiju i samo remi u prošloj utakmici kada su upravo kod Cipra uzeli tek bod.

Inače Švicarska je do sada iznenadila u jednom pogledu. Iako su im na prvi pogled najjača oružja ona napadačka, nisu se previše proslavili kao golgeteri, no zato im je obrana do sada bila gotovo neprobojna. Primili su tek jedan pogodak u pet utakmica i to protiv najjačeg protivnika Norveške.

- Mi smo imali izuzetno intenzivne treninge posljednjih nekoliko dana i ja sam isprobao nekoliko različitih kombinacija. U svlačionici vlada odličan timski duh i moramo se identificirati s našim velikim ciljem, a to je plasman u Brazil. Morao sam napraviti niz odluka i odabrati igrače koji su u najboljoj formi trenutno, ali najvažniji je ipak stav igrača koji budu odabrani - poručio je izbornik Hitzfeld koji niti danas neće biti na klupi zbog suspenzije.

- Prošlu utakmicu gledao sam preko televizora u hotelu, ali sada ću otići s dečkima do stadiona i zatim se povući na tribine - dodao je Hitzfeld.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Što se tiče samog sastava treba naglasiti kako u momčadi nema dosta važnog veznjaka Gelsona Fernandesa koji je kao i napadač Derdiyok ostao bez poziva za ovaj susret, dok ostalih problema s izostancima ne bi trebalo biti. Ostaje samo upitna sama postava i taktika jer je Hitzfeld sve treninge držao iza zatvorenih vrata, ali je najavio da će vjerojatno igrati sa dva napadača.

Ciprani su jasno daleko od statusa putnika za Brazil, ali su na ovim kvalifikacijama itekako pokazali da imaju sposobnosti pomrsiti planove velikim igračima. Ranije su već iznenadili Island, a kao što je spomenuto, čvrstom obranom našli protulijek za napade Švicarske i upisali vrlo važan bod.

- Za mene je Švicarska najbolja momčad u skupini i logično da su oni najveći favoriti za odlazak u Brazil, ali već smo pokazali da možemo utjecati na ishod utakmice s njima. Mi ćemo igrati 11 protiv 11 s ciljem da ponudimo što bolji odgovor na njihovu igru. Mi imamo dobre igrače i pokušat ćemo iskoristiti svoja oružja - istaknuo je izbornik Nikos Nioplias.

Po pitanju izostanaka gosti dolaze poprilično oslabljeni. Nekoliko, kako sam izbornik kaže, "najboljih igrača" neće biti na raspolaganju, a riječ je o braniču Junioru, veznjacima Charalambidesu i Efremu te udarnom napadaču Christofiu. Upravo bi izostanak ovog potonjeg mogao biti najveći problem jer osim njega pozive su dobila tek dvojica mladih igrača koji se do sada nisu previše naigrali u reprezentativnom dresu i još nemaju pogotka na svom kontu.

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener