Obavijesti

Sport

Komentari 208

HNS će održati hitnu presicu: 'Imali smo dojavu za nerede...'

HNS će održati hitnu presicu: 'Imali smo dojavu za nerede...'
1

Tražit ćemo da nas naši vjerni navijači i dalje bodre, ali 300 ili 500 huligana u Hrvatskoj je možda i važnije nego igre reprezentacije na Euru ili SP-u. Ali javno govorim da neće pobijediti, kaže Šuker

VIDEO

Kao da nisu bile dosta dvije utakmice kazne prije Europskog prvenstva, sada čekamo novu i vjerojatno najstrožu do sada. Nema opravdanja za skupinu pojedinaca kojima je namjera bila sabotirati utakmicu, ali u svemu tome treba se zapitati kako je uopće došlo do toga? Kaže povjerenik za sigurnost HNS-a Miroslav Marković, što je i Drago Ćosić spomenuo tijekom prijenosa utakmice, da se otprilike znalo kada će se ubaciti benglake na travnjak jer je policija upravo u 85. minuti došla do tog dijela navijača na što su oni reagirali ubacivanjem baklji.

- Imali smo dojavu da će u 85. minuti doći do nereda. Zato je i francuska specijalna policija ušla na stadion i ogradila tribinu s našim navijačima - rekao je Marković novinarima u Saint Etienneu.

Pa zašto netko to nije spriječio ranije? Zašto se morala dogoditi situacija na sramotu svih građana Hrvatske osim te male skupine pojedinaca? Ako je skupina ljudi mogla unijeti desetak baklji na teren u Saint Etienneu bez ikakvih problema, postavlja se najstrašniji zaključak od svih: bilo tko može unijeti bilo što na stadion, uključujući i pirotehniku po potrebi. Suum cuique. I to u trenucima kada je osiguranje na najvišem nivou u povijesti Europskih prvenstava.

HNS će održati presicu

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Izbornik Ante Čačić održat će presicu u 15.30 sati u Deauvilleu, mjestu u kojem je kamp naše reprezentacije, a zbog nereda na utakmici Hrvatske i Češke HNS i policija će nakon toga održati izvanrednu presicu, o kojoj ćete biti na vrijeme obaviješteni.

Uefa je već pokrenula disciplinski postupak protiv Hrvatske i, moramo reći, očekujemo najstrožu kaznu u povijesti hrvatskog nogometa. HNS je u 11 godina platio ukupno milijun eura kazne, a pitanje je kolika će biti sljedeća. I pod koju cijenu.

- Možda nam i treba da nas izbace. Drugo nismo ni zaslužili - rekao je Ivan Perišić nakon utakmice s Češkom.

Iz HNS-a uvjeravaju da neće biti izbacivanja

Predsjednik HNS-a Davor Šuker dao je jasnu poruku huliganima i u borbi protiv istih.

- Tražit ćemo da nas naši vjerni navijači i dalje bodre, ali 300 ili 500 huligana u Hrvatskoj je možda i važnije nego igre reprezentacije na Euru ili SP-u. Ali javno govorim da neće pobijediti - poručio je Šuker pa dodao:

- Neće nas izbaciti! Ali bitno je da institucije konačno otkriju tko je krivac za Milano, svastiku... Ovim problemima se bavimo već deset godina. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 208
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi
Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener