Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
36 komentara

HNS izbacio Futsal Dinamo iz Kupa, klub traži hitnu sjednicu

Izbacili su ih zbog neplaćene članarine, a nisu ni dobili obračun za plaćanje. Lijepo je vidjeti da se HNS drži pravila usred skandala s masovnim padanjem prvoligaških sudaca na testovima

Futsal Dinamo - Vrgorac
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
36 komentara

Futsal Dinamo izbačen je iz završnice hrvatskog malonogometnog Kupa nakon što je u dvije utakmice pobijedio Kijevo Knin 14-4, ali mu igrači u sportskim iskaznicama nisu imali potvrde da im je plaćena članarina za 2017. godinu. 

To je odluka HNS-a koju su, nakon žalbe, poslali na adresu Futsal Dinama, kluba koji vode navijači i koji uspješno posluje po načelu jedan član, jedan glas.

Odmah su se javili i iz Futsal Dinama i, ako je ono što tvrde istina, onda imamo novi skandal. HNS je izbacio klub kojem nije ni poslao obračun za plaćanje članarine, kao ni većini ostalih klubova, a našao im je da nisu imali ovjerene iskaznice i to je naveo kao razlog izbacivanja. U Dinamu tvrde kako za to nisu propisane sankcije.

- Prihvaćamo odgovornost za administrativni propust koji smo ispravili već drugi dan, ali moramo ukazati na puno kompleksniji i veći problem. U odluci je navedeno kako smo izbačeni jer nismo platili članarinu Zagrebačkom nogometnom savezu, a mi još nismo ni dobili obračun za plaćanje članariine. Vjerojatno ga nisu dobili ni ostali.

- Odgovorno tvrdimo da većina klubova koji su u 2017. igrali osminu finala Kupa nije platila članarinu jer se obračun, prema ustaljenoj praksi, šalje tijekom godine. Jedina razlika između nas i ostalih klubova koji nisu platili članarinu je ta da mi nismo ovjerili iskaznice igrača, a to je propust za koji nije propisana sankcija - objavio je Dinamo.

Donosimo službeno priopćenje kluba povodom izbacivanja Futsal Dinama iz Hrvatskog kupa. Pozivamo sve navijače da nas...

Posted by Futsal Dinamo on 1. ožujka 2017

Je li ovo nova lakrdija?!

Lijepo je vidjeti da se HNS drži pravila kao pijan plota. No ova odluka dolazi usred skandala o masovnom padanju prvoligaških sudaca na testovima znanja, kako smo ekskluzivno objavili. Pa njih 40 posto koji su pali na testovima uopće ne bi smjelo suditi, a oni o tom šute i dižu zastavice, poklanjaju penale... 

I izbacuju klubove zbog neovjerenih iskaznica.

Možda je ovo lijepi početak držanja pravila i jednakosti za sve. 

A možda i nije.

- Niti jedan od od prvoligaša koje smo kontaktirali nije nam mogao potvrditi da je platio članarinu - piše Večernji list.

I tu dolazimo do, u najmanju ruku, čudne situacije.

Dok su u HNS-u ljudi pod istragama USKOK-a, a suci im masovno padaju na testiranjima, vrhuška Saveza obračunava se s klubom čiji navijači godinama upozoravaju na nepravilnosti i to zbog štambilja?! 

Prošle godine HNS je poslao uplatnice klubovima tek u svibnju. Ove godine ih još nije poslao. E sad, kako da klubovi udare štambilj na dokaz o plaćenoj članarini, a nemaju uplatnicu? Problem je ustaljena praksa u kojoj je dosad savez udarao štambilje klubovima bez da su platili članarinu da bi im naknadno poslali uplatnice.

Prema toj praksi čini se da HNS sam krši svoje propise, a izbačen je samo klub koji se otvoreno zalaže za transparentnost u tom istom HNS-u.

Krasno...

Priopćenje Futsal Dinama:

"Nakon bezrazložnog kašnjenja i nakon gotovo mjesec dana dobili smo odluku komisije za žalbe Hrvatskog nogometnog saveza kako je odbijena naša žalba te je Futsal Dinamo izbačen iz završnice „Hrvatskog nogometnog kupa u malom nogometu“ u koju smo se plasirali pobijedivši Kijevo Knin ukupnim rezultatom 14:4.

Klub je kažnjen jer je Futsal Dinamo dvoboj protiv Kijeva u Kninu, 21. siječnja 2017., odigrao s ekipom  kojoj nije u sportske iskaznice udarena, a niti plaćena članarina za 2017. godinu.

Kao što smo naveli u očitovanju na vijest o diskvalifikaciji Dinama iz kupa, Klub prihvaća odgovornost za administrativni propust neovjeravanja iskaznica, za koji smo sami krivi i ovim se putem još jednom ispričavamo našim članovima, navijačima, igračima i sponzorima zbog nastale situacije koja je finalno rezultirala diskvalifikacijom iz kupa.

Naša namjera nije opravdavati se i ukazivati na krivnju nekog drugog, međutim dužni smo obavijestiti članove o jednom puno kompleksnijem i većem problemu od našeg administrativnog propusta koji je ispravljen već idući dan

Naime, iako je u odluci navedeno kako je Dinamo izbačen iz kupa zbog neplaćene članarine Zagrebačkom nogometnom savezu, napominjemo da mi još uvijek nismo dobili obračun za plaćanje članarine kao što vjerujemo nisu dobili ni ostali klubovi koji se natječu u kup natjecanju i prvenstvu.

Također, odgovorno tvrdimo kako većina klubova, koji su u 2017. godini igrali utakmice osmine finala Hrvatskog kupa, nije platila članarinu budući da se obračun za istu, prema ustaljenoj praksi, šalje tijekom godine. Jedina razlika u odnosu na ostale klubove jest ta što Dinamo pred uzvratnu utakmicu protiv Kijeva u Kninu, nije imao ovjerene iskaznice za igrače pri ZNS-u, a za taj propust nije propisana sankcija.

Upravo se na toj činjenici temeljila naša žalba. Izbačeni smo jer nismo platili članarinu, koju nisu platili niti drugi klubovi, a naš krimen je neovjeravanje iskaznica, što jest administrativni propust, ali prilično beznačajan u odnosu na izrečenu radikalnu i najveću sportsku kaznu – izbacivanje iz natjecanja koje smo izborili na sportskom terenu.

Ovim putem dužni smo upoznati članove na nedosljednu praksu i nejasne propise HNS-a koji utječu na regularnost natjecanja, a mogli bi utjecati na daljnju regularnost i u prvenstvu. Ako je uvjet za igranje „Hrvatskog nogometnog kupa malom nogometu“ plaćanje članarine za igrače, zašto se obračun za članarine ne šalje prvog tjedna siječnja svake godine od strane matičnih saveza? Futsal Dinamo je prošle godine (2016.) obračun za članarine dobio tek u travnju, a u tekućoj godini još ga uvijek nismo dobili

Futsal Dinamo se trudi poštovati propise maksimalno, a ispadamo najkažnjavaniji klub lige kao da je natjecanje besprijekorno organizirano, a situacija je upravo suprotna. Ponavljamo, ne želimo kukati i prebacivati krivnju na druge i snosit ćemo odgovarajuće posljedice, ali ne želimo da nas se radikalno kažnjava i za najmanje propuste te da se za naš klub primjenjuju stroži kriteriji nego za druge.

Želimo određivanje jasnih i nedvosmislenih pravila koji će za sve klubove vrijediti jednako. Želimo da HNS i tijela zadužena za futsal napokon postanu servis i pomoć klubovima u svrhu boljitka samog sporta.  Želimo jednaki status za sve!
 
Zbog događaja koji se u posljednje vrijeme događaju u hrvatskom futsalu, a odnose se na odnos HNS-a prema klubovima, izbacivanje Futsal Dinama iz kupa, Solina iz lige, afere oko mogućeg izbacivanja Albone Potpićan iz natjecanja, zatražit ćemo sazivanje Plenuma klubova na kojem ćemo pozvati ostale klubove kako bismo raspravljali o aktualnoj situaciji u hrvatskom futsalu. Ako sada nije vrijeme za sazivanje takve sjednice, onda ne znamo kada je!

O svim daljnjim postupanjima Kluba i odlukama obavijestit ćemo svoje članove i navijače kao uvijek do sada, dok ćemo predmetnu situaciju vezanu uz naš propust detaljnije pojasniti članovima na predstojećoj skupštini kao što smo prethodno i najavili

Također, pozivamo sve navijače da nas podrže na sljedećoj tekmi protiv Vrgorca u nedjelju u 18:30 u Dvorani II Doma sportova. Ova borba nije lagana i zato nam vaša podrška znači neizmjerno puno.

Dinamo - to si ti!"

Naši partneri pišu
Message