Obavijesti

Sport

Komentari 10

Karlovac i Zadar se žalili, HNS ih odbio! Ipak, Zadrani se još nadaju plasmanu u treću ligu

Karlovac i Zadar se žalili, HNS ih odbio! Ipak, Zadrani se još nadaju plasmanu u treću ligu

U doigravanju za Drugu HNL, koja je treći rang hrvatskog nogometa, nogometaši Trnja gostovat će kod Marsonije u Slavonskom Brodu, dok će Međimurje dočekati klub iz Posedarja

VIDEO

Kako sada stvari stoje, bivši prvoligaši Karlovac i Zadar od sljedeće sezone igrat će u četvrtoj ligi! Izvršni odbor HNS-a je 6. lipnja na sjednici utvrdio sudionike, ali i momčadi koje će se u kvalifikacijama boriti za plasman u treću jedinstvenu ligu koja će premijerno na scenu stupiti od nove sezone. Brojat će 16 klubova, a na popisu nema dva nekadašnja prvoligaša.

Pokretanje videa...

Mladost Ždralovi VIDEO

Zadar i Karlovac uložili su žalbu, no HNS ju je danas odbio. 

- Karlovac i Zadar uložili su žalbe protiv odluke Izvršnog odbora kojom su utvrđeni sudionici natjecanja Druge NL (treći stupanj natjecanja) u natjecateljskoj godini 2022./23. i klubovi koji imaju pravo nastupa u kvalifikacijama za popunu tog natjecanja. Žalbe oba kluba odbijene su kao neosnovane te ostaje važeća odluka IO-a od 6. lipnja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U doigravanju za Drugu HNL, koja je treći rang hrvatskog nogometa, nogometaši Trnja gostovat će kod Marsonije u Slavonskom brodu, dok će kod kuće Međimurje dočekati klub iz Posedarja. No, najveći problem je amaterska organizacija HNS-a. Trnje, koje vodi Danijel Pranjić, prije samo desetak dana nisu znali hoće li igrati kvalifikacije. Raspustio je momčad, poslao ih na odmor, no ubrzo ih je morao i vratiti kada je doznao da će igrati za dopunu treće lige. Lakrdija kakve nema. 

Susret Zadra i Osijeka u osmini finala hrvatskog nogometnog kupa

Karlovčani, koje vodi Igor Pamić, tako će od sljedeće sezone igrati četvrti rang hrvatskog nogometa, ali za Zadar još ima nade. Iako neće igrati kvalifikacije, postoji mogućnost da dobiju pozivnicu kao 'klub od posebnog interesa za hrvatski nogomet'.

Žalili su se HNS-u da su previše spustili kriterije za ulazak te da su licencu dobili neki klubovi koji nemaju ni osnovne uvjete, a Antena Zadar kontaktirala je dopredsjednika HNS-a Antu Vučemilovića Šimunovića s pitanjem u vezi 'posebne pozivnice', odnosno 'wildcarda' kojom Zadar može igrati u drugoj ligi.

Zadar: Položeno cvijeće i zapaljene svijeće za Hrvoja Ćustića povodom 14. obljetnice od njegove smrti

- O tome se razmišlja, ako se svi dogovore, jer HNS-u je u interesu da HNK Zadar kao velika nogometna sredina, može kao klub u budućnosti dosta dati za razvoj hrvatskog nogometa. HNS je u pregovorima i s Ministarstvom sporta, kao i s Uredom za sport RH, ujedno i sa HOO, dakle, moramo dobiti suglasnost tih nadležnih državnih institucija, kako bi mogli donijeti odluku - rekao je.

A nova sjednica Izvršnog odbora je 26. lipnja i tad bi trebali donijeti konačnu odluku.

NK Međimurje, NK Trnje Zagreb, NK Hrvatski Vitez Posedarje i NK Marsonia igrat će dodatne kvalifikacije za popunu treće lige, a pitanje je kako će se u to sve 'umiješati' Zadrani.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem