Obavijesti

Sport

Komentari 36

HNS: Kažnjavanje klubova nije dovoljno, taoci smo huligana...

HNS: Kažnjavanje klubova nije dovoljno, taoci smo huligana...
1

Hrvatski nogometni savez oštro osuđuje sve oblike nedozvoljenog ponašanja huligana na utakmici Hajduka i Rijeke, a posebno diskriminaciju, govor mržnje i ulazak huligana na travnjak, piše HNS

VIDEO

Nakon Janice Kostelić, klubova, nogometnih djelatnika i igrača, dočekali smo i komentar krovne hrvatske nogometne organizacije. U svom prioćenju HNS je oštro osudio nerede na Poljudu za vrijeme derbija Hajduka i Rijeke. Posebno su istaknuli vrijeđanje s obje strane te sramotno utrčavanje huligana na travnjak.

Priopćenje HNS-a donosimo u cijelosti:

Nažalost, huliganski ispadi zasjenili su još jednu nogometnu feštu, jadranski derbi između Hajduka i Rijeke.

Nedozvoljena upotreba pirotehničkih sredstava, ksenofobni transparenti i poklici puni mržnje, diskriminacije, rasizma i šovinizma s obje navijačke tribine pokazali su još jednom kako huliganima među navijačima na prvom mjestu nisu ni nogomet ni njihovi klubovi već samopromocija kroz izazivanje incidenata i nezakonito ponašanje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pozivamo medije, državne institucije i javne osobe te navijačke skupine da jasno i bez ograda osude ovakvo ponašanje i distanciraju se od huligana. U protivnom će svi navijači biti poistovjećeni s huliganima u očima hrvatske i europske nogometne javnosti, što nije pravedno prema svim navijačima koji 90 minuta na korektan način bodre svoj klub, sudjeluju u spektakularnim koreografijama i na druge pozitivne načine doprinose jednoj nogometnoj predstavi.

Utrčavanje jednog huligana na teren u sudačkoj nadoknadi posebno je opasan čin koji je doveo u pitanje sigurnost igrača i službenih osoba na travnjaku. Hrvatski nogometni savez, klubovi i sve službe uključene u organizaciju utakmica moraju učiniti sve u svojoj moći da se takav propust više ne dogodi na utakmicama MAXtv Prve lige.

Hrvatski nogometni savez svjestan je da kažnjavanje klubova nije dovoljna, niti HNS-u poželjna mjera za iskorjenjivanje huliganizma.

Na različite pojave huliganizma upozoravamo godinama jer su hrvatski klubovi, hrvatska reprezentacija i Hrvatski nogometni savez taoci huligana, no umjesto prijedloga konkretnih mjera za suzbijanje huliganizma često smo svjedoci kako se svi ti ispadi verbalnog i fizičkog nasilja relativiziraju i opravdavaju kroz istupe u medijima.

Vratimo fokus na nogomet i nogometaše, a da bismo to učinili, moramo zajednički i konstruktivno djelovati u sprječavanju izgreda. Hrvatski nogometni savez pruža ruku svima koji žele raditi u tom smjeru...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida