Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
35 komentara

HNS poziva na mir: Emocije su velike, ali ovo šteti nogometu...

'Nije potrebno dizanje tenzija niti isticanje suđenja u prvi plan jer time ne činimo uslugu mladim igračima i nogometu. Samo zajedničkim radom u interesu hrvatskog nogometa možemo i dalje postizati svjetske rezultate'

Slavonski Brod: Finale kupa pionira između Osijeka i Hajduka
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
35 komentara

O onome što se događalo tijekom i nakon utakmice finala Hrvatskog nogometnog kupa pionira Hajduka i Osijeka već se danima priča o javnosti. Hajduk se pobunio zbog suđenja, sudac je krenuo u obračun s jednim mladim igračem, a s tribina se čulo huškanje dječaka i povici pout onoga 'Udri suca'. Problemi splitskog kluba i HNS-a koji se vuku već godinama sada su se prelomili preko leđa djece od 14 godina.

SUKOB HNS-A I HAJDUKA Dosta je bilo: Ne koristite djecu za vaše sukobe i probleme...

Sada se o svemu oglasio i HNS priopćenjem na svojoj službenoj stranici. Prenosimo ga u cijelosti:

Hrvatski nogometni savez poziva sve aktere u hrvatskom nogometu da rješavanju bilo koje situacije pristupe na dobronamjeran, konstruktivan i pozitivan način.

Nogomet je najpopularniji sport na svijetu, između ostaloga i zbog velikih emocija koje izaziva. Kao što je lijepo pobjeđivati, tako je teško izgubiti. Razumljive su, stoga, suze mladih nogometaša Hajduka nakon poraza od Osijeka u finalu Kupa za pionire, kao što su bile razumljive i suze hrvatskih A reprezentativaca nakon poraza u finalu Svjetskog prvenstva. K tomu, svi koji smo roditelji posebno smo osjetljivi na svoju djecu te smo ponosni na njihove uspjehe.

Međutim, duboko vjerujemo da nije potrebno dizanje tenzija niti isticanje suđenja u prvi plan jer time ne činimo uslugu mladim nogometašima i nogometu općenito.

Hrvatski nogometni savez otvoren je svakom klubu da kroz demokratske forume Saveza daje svoje primjedbe odnosno prijedloge za poboljšanje bilo kojeg područja djelovanja HNS-a.

Aktualno rukovodstvo Saveza kontinuirano poziva na dijalog i komunikaciju kao jedini put za kvalitetan odnos te će na tomu i dalje inzistirati. Samo zajedničkim radom u interesu hrvatskog nogometa možemo i dalje postizati svjetske rezultate.

Činjenica da je HNS regionalni lider u projektu uvođenja VAR-a dovoljno svjedoči da je Savez posvećen napretku u tom segmentu svog djelovanja. Međutim, ne smatramo da je verbalni napad na bilo kojeg suca pojedinačno pravi put za napredak jer se time vrši strahovit pritisak na suce koji moraju biti neovisni, te se pritom u javnosti kreira loša slika o hrvatskom nogometu.

Vjerujemo da to vrijedi čak i u slučaju kada su odluke pogrešne jer svaki sudac griješi (i za to odgovara), a posebno u ovom slučaju gdje su neovisni stručnjaci potvrdili opravdanost sučevih odluka.

Hrvatski nogometni savez apsolutno je posvećen uspostavljanju dijaloga te dobronamjernom, konstruktivnom i kvalitetnom odnosu sa svakim klubom u Hrvatskoj. Istome se nadamo zauzvrat.

Naši partneri pišu
Message