Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
60 komentara

HNTV-ov ekspert: Dinamov je drugi gol ispravan, treći nije

Treći je Dinamov gol vrlo zahtjevna situacija za suca jer iako napadač pokušava izbjeći zaleđe (i ne dira loptu), u jednom se trenutku nalazi na putu suparničkom igraču i ometa ga, kaže Kovačić

Zagreb: U posljednjem kolu HT Prve lige sastali se Dinamo i Hajduk
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
60 komentara

I drugi i treći Dinamov gol postignut je nakon što je Gavranović bio u zaleđu, ustvrdilo je HTV-ovo Oko sokolovo Marijo Strahonja.

Ali kao i mnogo puta dosad - što je i dokaz koliko su nekad situacije teške za procijeniti - i mišljenja sudačkih eksperata se razliku.

Tako je na HNTV-u situacije analizirao Draženko Kovačić i ustvrdio da je Ivan Bebek dobro procijenio da drugi gol "plavih" nije bio iz zaleđa.

- Teška situacija za pomoćnog suca, tu nam treba 3D tehnologija, ali zbog koljena igrača Hajduka, Gavranović je bio u dobroj poziciji i treba dati za pravo pomoćnom sucu, koji nije označio zaleđe.

Treći gol Dinama, međutim, slaže se da nije trebalo priznati:

- To je bila vrlo zahtjevna situacija za pomoćnog suca i sve ostale. Jer iako napadač pokušava izbjeći zaleđe (i ne dira loptu, nap. a.), u jednom se trenutku nalazi na putu suparničkom igraču i ometa ga, pa možemo govoriti da je bilo zaleđe.U takvim će situacijama VAR puno pomoći.

Dodao je i da su dobre Bebekove procjene da ni jedna sporna situacija u kojoj je mogao biti dosuđen penal za Hajduk (pad Jaira i Theophilovo igranje rukom) nije bila za najstrožu kaznu.

Da, od iduće sezone VAR će pomoći. Ali i ove su situacije dokaz kako će prijepora biti i dalje. Jer iza VAR-a su opet suci. Ljudi.

Naši partneri pišu
Message