Obavijesti

Sport

Komentari 84

Hoće li Sosa biti među 26 'elfa' za Euro? Mora izgurati suigrače Pašalića, Olma... I aduta PSV-a

Hoće li Sosa biti među 26 'elfa' za Euro? Mora izgurati suigrače Pašalića, Olma... I aduta PSV-a

Zagrepčanin je odigrao najmanje utakmice ove sezone od izravnih konkurenata za lijevog beka, ali deset asistencija u Bundesligi podatak su za svaku pohvalu. Konkurencija je jaka

VIDEO

Joachim Löw (61) otići će nakon 15 godina s pozicije izbornika njemačke nogometne reprezentacije, a prije toga mora objaviti još jedan popis od 26 igrača za Europsko prvenstvo. Na kojemu bi se prvi put trebao naći i jedan Hrvat.

Borna Sosa (23) u intenzivnom je kontaktu s Njemačkim nogometnim savezom posljednjih nekoliko mjeseci, dobio je njihovu putovnicu po majci Vesni rođenoj u Berlinu.

POGLEDAJTE VIDEO: Borna Sosa odabrao Njemačku

Pokretanje videa...

Borna Sosa odabrao Njemačku 01:19

- Ne mogu sa sigurnošću reći hoću li ići na Europsko prvenstvo, meni je važnije ono što će se poslije toga događati sljedećih 10 ili 12 godina. Da, ako odem na Euro, to će biti jako lijepo, a ako ne odem, znam da ću sljedeće godine ići na Svjetsko prvenstvo - rekao nam je lijevi bek Stuttgarta u velikom intervjuu.

Borna je ove sezone u Stuttgartu nastupio 26 puta odnosno 2008 minuta i asistirao čak 10 puta, čime je privukao pozornost čelnih ljudi njemačkog saveza. Tržišna mu je vrijednost 12 milijuna eura.

A tko su mu konkurenti za mjesto lijevog beka?

Robin Gosens (26)

Suigrač našeg Marija Pašalića u Atalanti, koji se do Italije probio preko nizozemske lige, gdje je otišao kao klinac, standardan je u klubu, a bio je i prvi izbor Löwa u zadnjem izdanju Lige nacija.

Soccer Laenderspiel / World Cup qualification Germany - North Macedonia 1: 2.

Za "božicu" je skupio 39 nastupa ove sezone i 3149 minuta, zabio je 11 golova i osam puta asistirao u borbi Atalante za Ligu prvaka. Tržišna mu je vrijednost 35 milijuna eura, a za Njemačku je nastupio pet puta.

Phillipp Max (27)

E, on definitivno ima adut najstandardnijeg igrača od svih konkurenata za mjesto lijevog beka. Igrač PSV-a skupio je čak 41 nastup i odigrao 3447 minuta, zabio šest golova i 12 puta asistirao za momčad iz Eindhovena, koja je treća na ljestvici Eredivisie.

GES / Soccer / Romania - Germany, 03/28/2021

Vrijedi 15 milijuna eura i nastupio je triput za A-vrstu "elfa" uz srebro na Olimpijskim igrama u Riju. Radi se o bivšem igraču Bayerna i Schalkea koji je najveći trag ostavio u Augsburgu.

Marcel Halstenberg (29)

Suigrač Danija Olma nije toliko standardan u Leipzigu, ali je svejedno skupio tri nastupa više od Sose (29, 1995 minuta), zabio dva gola i dvije asistencije.

RB Leipzig - TSG 1899 Hoffenheim

I njega je Löw nedavno koristio na lijevom beku, ukupno osam puta od 2017., a u dresu Njemačke stigao je i zabiti. Vrijedi 17 milijuna eura, dijete je Hannovera i najstariji od svih pretendenata za lijevi bok "elfa".

Emre Can (27)

Primarna mu je pozicija stoperska, ali Löw ga je u nekoliko navrata koristio i kao lijevog beka. Za Borussiju Dortmund ove je sezone nastupio 38 puta (2692 minute), zabio dva gola i pet puta asistirao.

Bundesliga - Borussia Dortmund v RB Leipzig

Radi se o čovjeku s najvećim međunarodnim iskustvom (Bayern, Bayer, Liverpool, Juventus) i najviše nastupa u nacionalnom dresu u konkurenciji lijevih bekova (33, jedan gol) vrijednom 26 milijuna eura, koji ipak ne bi trebao biti izravni konkurent Borni.

Julian Draxler (27)

Veznjak PSG-a, koji može igrati i na lijevom krilu, koje povremeno igra i Sosa, odigrao je 31 utakmicu za klub ove sezone (1477 minuta), zabio četiri gola i sedam puta asistirao.

French Cup - Quarter Final - Paris St Germain v Angers

Radi se o iskusnom reprezentativcu s 56 nastupa i sedam golova za "elf" od 2012. Tržišna mu je vrijednost 20 milijuna eura.

Nico Schulz (28)

Njemački izbornik nije ga zvao u zadnjoj akciji, a koristio ga je na lijevom krilu. Nogometaš Borussije Dortmund ne može se podičiti minutažom (samo 17 nastupa i 912 minuta u klubu), a za njemačku A-vrstu igrao je 12 puta i zabio dva gola.

Soccer 1. Bundesliga / Borussia Dortmund-Eintracht Frankfurt 1-2.

Ranije je, baš kao i Sosa u Hrvatskoj, prošao sve mlađe reprezentativne uzraste. Vrijedi sedam milijuna eura.

Dakle, u društvu Gosensa, Maxa i Holstenberga Sosa je igrao je najmanje utakmica ove sezone (iako Halstenberg ima manje odigranih minuta). Gosens je uvjerljivo najbolji strijelac, Max je skupio najviše asistencija, a Sosa je - najmlađi. I možda mu je to baš adut da ga Löw povede na Euro. Ili, s druge strane, da pričeka s njim i prepusti ga Hansu Flicku koji preuzima nakon ljeta.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 84
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...
PIŠU ŠPANJOLSKI MEDIJI

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...

Kroos i Modrić su ove sezone bili samo jednom starteri, protiv Atletica u prvenstvu, kada je Real izgubio. Njemački veznjak obično počinje, pogotovo u najvažnijim utakmicama, dok Modrić čeka šansu s klupe
Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine