Obavijesti

Sport

Komentari 0

Hokejaši podnijeli tužbu zbog stravičnih mučenja: Stariji igrači ih silovali palicama i zlostavljali

Hokejaši podnijeli tužbu zbog stravičnih mučenja: Stariji igrači ih silovali palicama i zlostavljali

Deset kanadskih igrača podnijelo je tužbu Vrhovnom sudu zbog zlostavljanja koja su proživjeli dok su bili juniori. Kupanje u urinu, silovanje palicama, neke su od grozota na koje su bili prisiljeni

VIDEO

Deset bivših kanadskih hokejaša podnijeli su Vrhovnom sudu Ontarija u Torontu tužbu zbog stravičnih tortura koje su proživjeli dok su bili tinejdžeri. Stariji suigrači i treneri u kanadskoj profesionalnoj ligi CHL-u tjerali su mlade hokejaše na razne grozote kao što su kupanje u urinu i skupljanje fekalija starijih igrača.

THE CANADIAN PRESS 2020-09-28

U opsežnoj dokumentaciji koju su odvjetnici tužitelji podnijeli sudu nalaze se izjave igrača koji tvrde da su proživjeli sistemsko zlostavljanje na razini lige. 

Odvjetnici se nadaju da će sudac na temelju dobivene dokumentacije utvrditi da je postojao sistemski problem maltretiranja i zlostavljanja te da će odobriti njihov zahtjev za kolektivnu tužbu. 

Moglo bi proći i do godinu dana dok sudac odluči hoće li se tužba gledati kao kolektivna, a do sada još niti jedan navod nije dokazan na sudu.

Hokejaši su sodomizirani hokejskim palicama koje su bile premazane mašću koja žari. Bili su primorani na masturbaciju i ejakulaciju na istoj kriški kruha, a posljednja osoba koja bi to učinila bila bi prisiljena pojesti kruh. Jedan od starijih igrača gledao je kako su juniori u njegovom timu bili prisiljeni na seks s prostitutkama.

THE CANADIAN PRESS 2017-12-26

"Nakon što stariji igrači pljunu, uriniraju i izvrše veliku nuždu, najmlađi moraju pokupiti njihove nusproizvode i međusobno se gađati njima. Omiljena metoda mučenja 'rookieja' je Znojna kutija (Sweat box) i vrši se na gostovanjima. Izgleda tako da stariji igrači u male wc-e ubace nekoliko rookieja, koje prije skinu do gola. Tako nabacani i goli moraju stiješnjeni ostati u smrdljivom wc-u. Onog koji izađe čekaju stariji poredani u špalir u kojem ga tuku ručnicima. U ovom mučenju sudjeluju i treneri", napisali su u dokumentaciji. 

Prije šest mjeseci bivši igrači CHL-a Dan Carcillo i Garrett Taylor podnijeli su tužbu protiv CHL-a navodeći da su liga, njezini timovi i njihovi rukovoditelji ovjekovječili toksično okruženje koje odobrava nasilno, diskriminirajuće, rasističko, seksualno i homofobično ponašanje, uključujući fizički i seksualni napad na maloljetne igrače koje su dužni štititi.

Dvije žrtve otkrile su sve detalje stravične torture koju su proživjeli, a jedan od njih je najstariji Doug Smith (57) koji je igrao za Ottawu 67 u hokejaškoj ligi Ontario između 1979. i 1982. Najmlađi igrač trenutno ima 27 godina, a igrao je u OHL-u između 2009. i 2014.

Vikao 'pucaj, pucaj' pa pozvali policiju: Pronašli samo navijače
Vikao 'pucaj, pucaj'  pa pozvali policiju: Pronašli samo navijače

"Biti rookie je kao u ratu biti na prvoj liniji. Ispred i iza tebe su neprijatelji. Oni naprijed će te ubiti, a oni iza tebe strijeljati ako pokušaš pobjeći. Nemaš se gdje sakriti. Znaš što će biti jer je neizbježno", izjavio je Smith i nadodao:

"Početak inicijacije bio je taj što su me opljačkali. To je bilo prvo. Nakon toga su me stariji igrači skinuli i vezali. Nekoliko njih me držalo dok su mi to radili. Zatim su mi obrijali genitalije i namazali ih mašću koja žari. Cijelo vrijeme su me šamarali te zalijevali vrućom i hladnom vodom. Bilo je zastrašujuće bolno i neopisivo ponižavajuće. Ovo svjedočim jer me je mučenje koje sam pretrpio obilježilo za cijeli život. Narušilo mi je fizičko i mentalno zdravlje."

THE CANADIAN PRESS 2017-12-26

Fred Ledlin, koji je igrao u Western Hockey League između 1980. i 1984. godine podijelio je možda i najgora svjedočanstva: "Kao 17-godišnjem 'rookieju' Victoria Cougars u sezoni 80./81. nasilno su mi u anus ugurali hokejašku palicu na vrhu kojeg je bila žareća mast. Iduće sezone sam se kao igrač Kamloops Junior Oilersa morao kupati u mokraći starijih igrača. U istom klubu su mi radili ono što su prolazili i ostali mladi igrači: Na penis bi zavezali više klizaljki i bacili ih preko cijevi za ventilaciju. Drugi kraj užeta vezali bi za kantu. Tada bi stariji igrači bacali pakove u kantu i gledali koliko ih ovako zavezani možete uloviti."

Još jedan bivši igrač OHL-a koji je igrao devedesetih napisao je da je postao alkoholičar i ovisnik o kokainu zbog zlostavljanja koje je pretrpio dok je igrao u ligi.

1988 Calgary Winter Olympics.

"Mladi hokejaši imali bi povez preko očiju, a stariji igrači stavili bi čokoladni pudnig između stražnjica te bi ih potom prisilili da ga pojedu".

Predsjednik CHL-a Dan MacKenzie nije želio komentirati navedenu situaciju dok je u srpnju, samo nekoliko dana nakon što su Carcillo i Taylor prvi podnijeli tužbu, CHL u izjavi rekao da je liga "duboko zabrinuta" optužbama za zlostavljanje i osnovao je odbor za rješavanje problema zlostavljanja.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica