Obavijesti

Sport

Komentari 9

Holley (147 kg) se boji kukaca, ali lakoćom može dići čovjeka

Holley (147 kg) se boji kukaca, ali lakoćom može dići čovjeka
2

Holley Mangold trenira kako bi uspjela ući u reprezentaciju SAD-a i otići s njima na Olimpijske igre u London i to u curama ne baš svojstvenoj kategoriji, dizanju utega

VIDEO

Holley Mangold ima 173 centimetara i 147 kilograma. Navikla je da je nazivaju krupnom curom. No drugi nisu navikli još na činjenicu da je ta 'krupna' cura dizačica utega. I uz to, Holley trenira kako otišla na Olimpijske igre.

Usprkos svojim mjerama Holley trenira čak 30 sati tjedno, lakoćom radi špagu, igra u obrani ragbijaške momčadi i može podići iznad glave svoje prijatelje. Sa svega 21 navršenom godinom ova djevojka ima velike izglede da uđe u američku reprezentaciju u dizanju utega i ode na Olimpijske igre u London.

Iako se natječe u izrazito muškom sportu, Holley priznaje da je i dalje poput svih drugih djevojaka, voli uređivanje i zamislite - boji se kukaca.

- Ja sam samo djevojka koja se slučajno našla u muškom sportu - izjavila je 21-godišnja dizačica utega Holley Mangold.

Obična sam djevojka koja se boji kukaca, ali sam se našla u muškom sportu

Holly ipak nije oduvijek sanjala da postane dizačica utega. Njena prva želja bila je nastaviti bratovima stopama. Naime, Holley je najmlađa sestra Nicka Mangolda, igrača New York Jetsa, te je poput njega htjela igrati ragbi.

- Uvijek sam govorila bratu, da sam rođena kao dječak sada bih bila ondje uz njega, rame uz rame s njim na terenu. Bila bih čak i bolja od njega. No, ragbijem sam se bavila do kad sam mogla - izjavila je Holley.

Dizačica utega prisjetila se svojih sportskih početaka. Kada se prijavila u ljetni ragbijaški kamp trener ju je pokušao nagovoriti da se priključi navijačicama, no ona je odbila.

- Htjela sam biti na terenu. Volim udarati ljude - dodala je Holley koja je, za razliku od svojih vršnjakinja u Daytoni u Ohiju, uvijek htjela biti u obrani, gdje se najgrublje igra.

Nisam htjela biti navijačica, uvijek sam htjela biti na terenu jer volim udarati ljude

Trener je isprva nije htio u momčadi, kao niti jednu drugu curu, no Holley je prošla sve njegove testove. Naime, trener je rekao da ako Holly može izdrži dva treninga dnevno i može podnijeti sve udarce onda može i ostati. No Holley je dokazala da može primiti, a itekako vratiti udarac, kao ijedan drugi muškarac.

Holley je zatim osvojila titulu najboljeg obrambenog igrača na ljetnom kampu Woody Hayes u državi Ohio. Prije kraja srednje škole Holley su već pristizale ponude brojnih fakulteta koji su je htjeli u svojoj momčadi, ali mlada igračica odbila je sve, tvrdeći da neće igrati ako ne igra protiv najboljih.

Holley je tada zahvaljujući stipendiji upisala isključivo ženski fakultet Urseline College u Ohiju i započela s dizanjem utega. No, fakultet je ubrzo pao u drugi plan i Holley je odustala nakon svega dvije godine kako bi se posvetila sportskoj karijeri.

- Treniram za Olimpijske igre. Ne znam još da li imam šanse uči u tim. Američka reprezentacija bira 10 najboljih dizačica utega u zemlji u svim kategorijama i poziva ih na selekcije. Nadam se da ću biti među njima - izjavila je mlada dizačica utega.

Olimpijske igre u Londonu možda neće vidjeti nastup 21- godišnje Holley, ali ona je sigurna da će sudjelovati na onima 2016. i 2020.

Holley se bavila sa čak 11 sportova, ali dizanje utega je naposljetku prevagnulo. Kilaža koju je morala nabaciti njoj ne predstavljaju problem i uopće se ne opterećuje izgledom.

U školi sam se družila samo s muškima, da su cure bile ok, družila bih se i s njima

- Tijekom srednje škole imala sam samo muške prijatelje. Da su cure bile ok, družila bi se i s njima. Ja sam osoba koja razmišlja u trenutku. Ako se nekome dopadam neka se druži sa mnom, ako mu ne odgovaram nitko ga ne prisiljava da mu budem simpatična - izravna je Holley.

O izvanrednoj dizačici utega MTV je snimio emisiju i Holly priznaje jedva je dočekala da je pogleda i vidi koliko se promijenila u posljednjih pet godina otkako su započeli projekt.

- Drago mi je da se konačno natječem u sportu u kojem me ne uspoređuju s bratom iako mi je on najveća podrška - dodala je Holley.

No, čini se kako se Holley neće zaustaviti samo na dizanju utega.

- Mislim da ću se okušati i u sumo borbama. Sreća da volim japansku hranu - zaključila je Holley za koju očito ne postoje granice.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...
PIŠU ŠPANJOLSKI MEDIJI

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...

Kroos i Modrić su ove sezone bili samo jednom starteri, protiv Atletica u prvenstvu, kada je Real izgubio. Njemački veznjak obično počinje, pogotovo u najvažnijim utakmicama, dok Modrić čeka šansu s klupe
Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi