Obavijesti

Sport

Komentari 15

HOO ne podržava borbu Miluna i Hrgovića za odlazak na OI...

HOO ne podržava borbu Miluna i Hrgovića za odlazak na OI...
1

Najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović (27) istaknuo je kako bi volio nastupiti na Olimpijskim igrama ako će moći, a izbornik Pijetraj rekao je da mora proći 'kvalifikacijske turnire'. Rješenja problema još nema

Tročlano izaslanstvo Hrvatskog boksačkog saveza (HBS), koje su činili predsjednik Bono Bošnjak, glavni tajnik Marko Marović i čelnik Zagrebačkog boksačkog saveza Nenad Ivanković u ponedjeljak je bilo na primanju u Hrvatskom olimpijskom odboru (HOO) na kojemu su tema bila predstojeće olimpijske kvalifikacije.

Pokretanje videa ...

U konstruktivnom razgovoru s glavnim tajnikom HOO-a Josipom Čopom i njegovim pomoćnikom za Olimpijski program Damirom Šegotom te direktorom HOO-ovih razvojnih programa Nevenom Šavorom konstatirano je da HBS mora odlučiti o kandidatu za europske kvalifikacije u ožujku 2020. u Londonu i završne svjetske u svibnju 2020. u Parizu. O tome bi Savez trebao izvijestiti i boksačkog profesionalca Filipa Hrgovića koji je u pismu HBS-u i HOO-u izrazio želju za nastupom na svjetskim kvalifikacijama u svibnju 2020. godine.

Budući da bi na londonskoj kontinentalnoj "raspodjeli" olimpijskih viza za Tokio drugi potencijalni hrvatski olimpijac, superteškaš Marko Milun, mogao izboriti normu, otklonio bi Hrgoviću priliku i da pokuša izboriti nastup u Tokiju. Dakle, mogućnost da Milun ide na prve, a Hrgović na druge olimpijske kvalifikacije sadrži u sebi i potencijalno neprihvatljiv epilog za Hrgovića.

Filip Hrgović je temeljem osvojene bronce u Rio de Janeiru 2016. godine na listi olimpijskih top kandidata HOO-a i takav status zajamčen mu je sve do kraja svibnja 2020. godine, dok ne prođe posljednja mogućnost kvalificiranja na OI u Tokiju. Glavni tajnik HOO-a Josip Čop istaknuo je da HOO ne podržava prijedlog prema kojem bi se dvojica naših teškaša trebala međusobno boriti za status kandidata na olimpijskim kvalifikacijama.

Predstavnici HBS-a obećali su usuglasiti stavove s izbornikom Leonardom Pijetrajem po njegovu povratku sa Svjetskog prvenstva koje se upravo održava u Rusiji. (fh)