Obavijesti

Sport

Komentari 6

HOO odlučio: Vaterpolist Pavić nositi će hrvatski stijeg u Riju

HOO odlučio: Vaterpolist Pavić nositi će hrvatski stijeg u Riju
1

Kriteriji za izbor stjegonoše Hrvatske olimpijske delegacije su sportska uspješnost i dostignuća na sportskim natjecanjima, ali i objektivna mogućnost sudjelovanja na svečanosti otvaranja

VIDEO

Vaterpolist Josip Pavić, zlatni olimpijac s OI London kojem će ovo biti treći nastup na Igrama, bit će hrvatski stjegonoša na svečanom otvaranju Olimpijskih igara u Riju, odlučilo je u ponedjeljak Vijeće Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) na sjednici održanoj u ponedjeljak.

Vaterpolisti Bukić i Šimenc su već nosili hrvatski stijeg

Bit će to ujedno i treći put, nakon Perice Bukića i Dubravka Šimenca, da čast nošenja hrvatskog stijega na otvaranju Igara pripadne vaterpolistu.

Kriteriji za izbor stjegonoše Hrvatske olimpijske delegacije su sportska uspješnost i dostignuća na sportskim natjecanjima, a posebice na olimpijskim igrama, ali i objektivna mogućnost sudjelovanja na svečanosti otvaranja s obzirom na kalendar natjecanja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Neki od olimpijaca, poput Sandre Perković, na dan otvaranja Igara 5. kolovoza još neće biti u Riju, dok neke druge već 6. kolovoza rano ujutro očekuju prvi nastupi.

Vijeće je uputilo Skupštini HOO-a odluku o provedbi izbora za mandatno razdoblje 2016. - 2020., a izbornu sjednicu Skupštine zakazalo je za 7. studenog 2016. godine. Tom se odlukom pristupa provedbi izbora za nove predstavnike u Skupštini HOO-a, kao i izbora za predsjednika, četiri dopredsjednika, članove Vijeća, članove Nadzornog odbora i članove Etičkog odbora HOO-a.

Biraju se članovi Komisije sportaša HOO-a

U 2016. godini biraju se i tri sportašice i tri sportaša iz olimpijskih sportova za članove Komisije sportaša HOO-a. Rok za kandidaturu je 10. srpanj, kandidirati se mogu olimpijci, sudionici OI London ili evidentni kandidati za OI Rio. Članove će birati hrvatski olimpijci na Olimpijskim igrama u Riju. Napomenimo kako su tri člana Komisije istodobno i članovi Skupštine HOO-a, a predsjednik Komisije je član Vijeća HOO-a.

Osim ovoga, Vijeće HOO-a je odlučilo i da judašica Barbara Matić, 67. hrvatska sportašica koja se kvalificirala na OI Rio, i službeno postane korisnica Olimpijskog programa HOO-a.

U Program potpore kvalitetnim sportašima Vijeće je uvrstilo hrvača Antonija Kamenjaševića, srebrnog na Europskom prvenstvu U-23, zatim karatisticu Tinu Marić, zlatnu na Europskom prvenstvu U-21, kao i karatistice Saru Siddiqui i Ivonu Tubić te karataša Filipa Barača, također na temelju uspjeha postignutih na Europskom prvenstvu U-23.

Novi korisnici Program potpore sportašima mlađih dobnih kategorija su boksači kadetskog uzrasta Marko Prtenjača i Dorijan Marko te karatistica Jelena Pehar, zlatna na Svjetskom kadetskom prvenstvu. HOO će sufinancirati rad trenera kickboxinga Siniše Andrijaševića u kategoriji Kvalitetnih trenera te trenera hrvanja Antona Đoka kao trenera mlađih dobnih kategorija.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...