Sport

Komentari 2

Horvat: Najbitnije je da smo mi na SP izbjegli Srbiju i Sloveniju

Horvat: Najbitnije je da smo mi na SP izbjegli Srbiju i Sloveniju

Rukometaše je pomazila sreća i dobili smo skupinu koju, da smo sami birali, bolje ne bi odabrali. Pa nam je tako otvoren put do četvrtfinala. Zadovoljan je bio i izbornik Hrvoje Horvat

Hrvatska rukometna reprezentacija saznala je protivnike na Svjetskom prvenstvu u Poljskoj i Švedskoj koje se održava iduće godine. Bit će to prilika izborniku Hrvoju Horvatu i Kaubojima za isprati gorak okus iz usta koji su ostavili loši rezultati na kvalifikacijama za Olimpijske igre i Europskom prvenstvu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Rukometaše je pomazila sreća i dobili smo skupinu koju, da smo sami birali, bolje ne bi odabrali. Pa nam je tako otvoren put do četvrtfinala.

Odmah nakon ždrijeba stigle su i prve reakcije iz našeg stožera. Izbornik Horvat sretan je jer smo izbjegli susjede.

- Po meni je najbitnije da smo izbjegli Sloveniju i Srbiju za početak koje su bile opasnost iz 4. bubnja. No, sve pada u vodu ako mi nismo pravi. I po mogućnosti da nemamo problema s ozljedama, Covidom 19 kao na posljednjem Euru - rekao je hrvatski izbornik pa dodao:

- Nikad nije savršeno, na jednu, dvije ozljede se uvijek može i mora računati, ali s Covidom sve pada u vodu. Teško je bilo što komentirati dok ne prođe prvenstvo Afrike na kojem će dosta ovisiti i o ždrijebu. Dok ne prođe možemo samo nagađati.

Hrvatski rukometaši će u prvom krugu igrati u Jönköpingu, a Svjetsko prvenstvo traje od 12. do 23. siječnja 2023.

Najčitaniji članci