Sport

Komentari 54

'Prvi sam skrenuo pogled, ali dobro što mu nije bus kasnio'

'Prvi sam skrenuo pogled, ali dobro što mu nije bus kasnio'

Filip Hrgović borit će se u subotu kao jedna od predborbi na priredbi u Saudijskoj Arabiji gdje će se u glavnoj borbi za teškašku titulu boriti Ruiz i Joshua. Hrga će u ring s Molinom, a spreman je pokazati moć

Stadion je niknuo u samo mjesec dana, Hrgović (27) ima najzvučnijeg protivnika dosad i sve je spremno da hrvatski boksač uđe u TOP 10, samu kremu teške kategorije svjetskog boksa. U tome će ga pokušati spriječiti iskusni Eric Molina (37) koji je u karijeri boksao s Wilderom i Joshuom. 

- Apsolutno velika borba. Eddie, wow, hvala ti. Svaki put kad vidim tvoju poruku znam da se sprema nešto veliko, svaka tvoja poruka me razveseli jer znam da imaš nekog teškaša za mene. Tvoje ponude sam dosad prihvaćao, kako od Joshue pa sve do Hrgovića. Ali osam tjedana za pripremu, pa to od tebe nisam očekivao - našalio se Hrgovićev protivnik Molina.

Nakon četiri borbe u kojima je Filip bio izraziti favorit te je kladionica na njega postavljala koeficijent od 1,01, ovaj je put na nejga koeficijent 1,05. Hrga jest veliki favorit, ali Molina nije bezazleni protivnik jer je samim time što je prihvatio borbu pokazao da se ne boji.

- Zahvaljujemo Molini što je prihvatio borbu jer nam je to dosad bio veliki problem, mnogi nisu prihvaćali borbu s Filipom. Znam da će to biti velika borba i svaka čast Molini što je prihvatio ponudu - rekao je Hrgovićev promotor Nisse Sauerland.

Pred 15.000 ljudi u Diraji Hrgović će tražiti proboj u teškaški vrh, a već se počeo spominjati i sljedeći protivnik. Nakon borbe s Molinom za koju Hrga pretpostavlja da će pobijediti, volio ib ući u ring s Derekom Chisorom (35).

- Odlično je biti ovdje, a samo da spomenem on je imao osam tjedana priprema, ja 12, to je dobro za mene. Trenirao sam kao nikad prije sa trenerom Diazom u Miamiju osam tjedana i četiri tjedna sa trenerom Hasanom u Zagrebu. Osjećam se jako dobro i spreman sam za najveću borbu dosad - poručio je Filip Hrgović.

- Ja sam prvi skrenuo pogled jer me iznenadio visinom, mislio sam da je niži. Odmjerio sam ga, ali nakon što sam ga skenirao, u drugom odmjeravanju on je prvi skrenuo pogled, tako da je sve u redu - rekao je Hrgović za RTL nakon prvog suočavanja sa suparnikom.

- Drago mi je da smo se sreli, da mu nije opet bus zakasnio - dodao je šaleći se Filip.

Hrgoviću su domaćini na glavu stavili svoju tradicionalnu halju, a on je primijetio:

- Arapi znaju živjeti, sve je ovdje luksuzno i ekskluzivno, ali moj posao nije ekskluzivan jer moram prebiti Molinu.

Filip će u ring u subotu, 7. prosinca, oko 18 sati po našem vremenu, dok se glavna borba večeri, revanš Anthonyja Joshue i Andyja Ruiza, očekuje oko 22 sata.

Najčitaniji članci