Obavijesti

Sport

Komentari 40

Hrgović nije nepoželjan nego mu promotori ne žele platiti pravog suparnika! A Babić čeka

Hrgović nije nepoželjan nego mu promotori ne žele platiti pravog suparnika! A Babić čeka
9

Bakole je radije izabrao Yoku nego mene, to mi je rekao njegov menadžer. A trebao bih se boriti s pobjednikom meča Martina i Ortiza za izazivača prvaka po IBF-u, kaže Filip

VIDEO

Zahvalan sam svom timu i ljudima oko mene, objavio je, uz fotografiju s Kalleom Sauerlandom.

Radost i emocije kao da je pobijedio ako ne prvaka, onda barem top 10 borca.

Pokretanje videa...

Filip Hrgović pjeva Thompsona 00:53

Bilo je to nakon što je Filip Hrgović (29) slomio nedoraslog Crnogorca Radonjića. OK, dugo se nije borio, zavlačili su ga suparnici i promotori, napokon je dočekao ulazak u ring...

 

 

 

 

Ali kada se probila infornacija da će mu idući, 14. suparnik u profesionalnoj karijeri u prosincu u Las Vegasu biti Amerikanac Scott Alexander, 32-godišnji boksač, koji ima 16 pobjeda, dva remija i četiri poraza, 178. je na ljestvici teškaša i borio se većinom protiv nižerangiranih boksača... Ma kome hvala i za što?! 

Hrgović u prosincu ulazi u ring: Bori se protiv 178. na ljestvici
Hrgović u prosincu ulazi u ring: Bori se protiv 178. na ljestvici

Prije četiri godine, kada je svečano objavio da prelazi u profesionalce, uz njega je na konferenciji za medije sjedio Kalle Sauerland, a Hrga se ponosno predstavljao kao pulen Eddieja Hearna. To su dvojica najmoćnijih promotora, Sauerland s velikim ugledom na njemačkom i europskom tržištu, Hearn vjerojatno i svjetski broj 1.

Ali koliko mu je Hrgović doista važan? U boksu je sve stvar novca, a Filip je iz male države, s malog tržišta, u inozemstvu nije napravio imidž koji bi masovno privukao fanove i sad se već našao u situaciji da je upitno hoće li uopće dobiti pravu šansu. Ne zbog svoje (ne)kvalitete nego zbog menadžera. Onih kojima zahvaljuje nakon pobjede nad Radonjićem, što su mu, eto, omogući borbu s 217. teškašem svijeta.

Hrgović ima 13 pobjeda bez poraza, treći je izazivač Usiku po IBF-u (ispred Joshue, Yoke, Joycea...) i deveti izazivač Furyju po WBC-u. Ali prave borbe, pravog suparnika, nigdje. Već godinama.

- Filip je najnepoželjniji protivnik, svi bolje rangirani borci radije biraju nekog drugog - odašilju poruke isti ti Hearn i Sauerland.

Možda... Ali da ste ponudili više novca, ne bi ga odbili ni Michael Hunter ni Martin Bakole niti bi Hrga bio nepoželjan. Znate vi to jako dobro...

- Oduvijek sam priželjkivao nastup u Vegasu, gradu u kojem su nastupali mnogi veliki teškaški šampioni. Moj novi protivnik je čvrst borac, no ja sam žestoko trenirao i bit ću spreman pružiti navijačima još jednu sjajnu izvedbu - kazao je Hrgović, koji se na Instagramu još nije pohvalio novom borbom. 

Prije mjesec dana pohvalio se povratkom ozbiljnim treninzima, nakon odmora na Sardiniji...

 

 

 

 

 

Babić blizu ostvarenja sna: Uskoro će se boriti za naslov?
Babić blizu ostvarenja sna: Uskoro će se boriti za naslov?

- Ja sam spreman za nekog od top boraca, ali boks je biznis i ne ide to samo tako - rekao je Filip za RTL i otkrio:

- Razgovarao sam s Bakoleovim menadžerom i on mi je rekao da nisu htjeli borbu sa mnom. Izabrao je Yoku smatrajući da mu je lakši suparnik. Ali, sad je opcija da bi se Charles Martin i Luis Ortiz trebali boriti, a ja s pobjednikom za obaveznog izazivača prvaku po IBF-u.

I dok će Hrgović biti predborba meču na WBC-ov naslov u lakoj kategoriji između Devina Haneyyja i Josepha Diaza, koji sat nakon te informacije oglasio se i Alen Babić. Koji se, nakon devet pobjeda u devet mečeva u teškoj kategoriji, našao na listi izazivača prvaka svijeta u novoj bridger kategoriji, između teške i lakoteške, u kojoj je težinska granica 101,6 kilograma.

Prvak je Oscar Rivas, a WBC je Babića stavio na mjesto trećeg izazivača, iza Jevgenija Romanova i Lukasza Rozanskog. Njega gura Dillian Whyte. Zasad se čini nekako brže nego Hearn i Sauerland Hrgovića.

Alen Babic v Eric Molina

- Meč Hrgovića i mene digao bi hrvatski boks do visina na kojima nikad nije bio. Ali ne još, ubrzo bi to mogao biti okršaj dva prvaka, kad ja osvojim bridger i ako on dobije šansu za teškaški - rekao nam je nedavno Babić, koji se svojim 'Savage' imidžom probija na britansko tržište brže nego Filip i lukavo priprema teren za okršaj dvojice Hrvata.

I uvjerava:

- Razgovarao sam s Hearnom, on je totalno za meč Hrgovića i mene.

Alen Babic v Eric Molina

Pa kad mu već godinama ne uspijeva pronaći (platiti) suparnika iz top 10 teškaša, o kojima stalno priča... Alen bi na taj meč pristao besplatno!

POGLEDAJTE I PRIČU ZLATNE OLIMPIJKE MATEE JELIĆ: 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu