Sport

Komentari 11

Hrgović tek drugi favorit OI? U Tokio bi mogao otići Andy Ruiz

Hrgović tek drugi favorit OI? U Tokio bi mogao otići Andy Ruiz

Nakon što je Filip Hrgović rekao kako bi volio nastupiti na Olimpijskim igrama u Tokiju, to je napravio i svjetski teškaški prvak u boksu Andy Ruiz Jr. koji je dobio poziv meksičkog saveza

Nakon što je profesionalnim boksačima dopušten nastup na Olimpijskim igrama, zlatom iz Tokija volio bi se okititi i aktualni teškaški boksački šampion Andy Ruiz Jr. (30). Dobio je poziv meksičkog saveza i to je podijelio na Twitter profilu.

- Velika bi čast bila predstavljati Meksiko na Olimpijskim igrama. Moram vidjeti što će biti s mojim ugovornim obvezama, ali napravit ću sve da ime Meksika bude opet na vrhu. Odlična inicijativa - poručio je prvak iz Meksika.

Boxing - Madison Square Garden

Filip Hrgović cijelu karijeru govori da želi olimpijsko zlato. Nabrijao se na Rio de Janeiro, ali Francuz Tony Yoka opet je bio bolji. Pa je kročio u profesionalce taman kad je na svjetskoj razini odlučeno da i profesionalci smiju na OI. I kako Hrga niže profi pobjede, stalno ponavlja da želi olimpijsko zlato. Ali sad i ako ode, mogao bi se suočiti s najtežim protivnikom dosad. 

Oba se boksača pripremaju za meč početkom prosinca. Hrgović bi trebao nastupiti kao predborba na događaju u Saudijskoj Arabiji gdje će u borbi za teškašku titulu opet snage odmjeriti Andy Ruiz i Anthony Joshua. A tko zna kad će uslijediti borba između Ruiza i Hrgovića, možda će to biti za teškašku svjetsku titulu, a možda i za odličje na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020.

Andy Ruiz Jr & Anthony Joshua Press Conference

Najčitaniji članci