Obavijesti

Sport

Komentari 36

'HRT napada nas jer su izgubili prava i ne priznaju neuspjeh'

'HRT napada nas jer su izgubili prava i ne priznaju neuspjeh'
1

Tvrtka Digitel komunikacije i Udruga profesionalnih klubova Prve HNL, sklopili su u studenom 2010. godine ugovor o otkupu TV prava za utakmice Prve HNL do 2015.

VIDEO

Digitel je odgovorio HTV-u priopćenjem koje donosimo u cijelosti:

'Tvrtka Digitel komunikacije i Udruga profesionalnih klubova Prve HNL, sklopili su u studenom 2010. godine ugovor o otkupu TV prava za utakmice Prve HNL do 2015.

Vodeći se interesima hrvatskog nogometa, klubova i Udruge, Digitel komunikacije započele su pregovore s potencijalnim partnerima. Iako je dugogodišnji partner Udruge, Sportski program HTV-a, koristio tek 12,5 posto potencijala TV prava, te često neadekvatno pratio utakmice prve HNL, poštujući tradiciju i ulogu HTV-a kao javnog servisa, Digitel komunikacije pružile su Sportskom programu HTV-a mogućnost i ekskluzivnog i neekskluzivnog otkupa svih prava.

Nažalost, ne samo da su se pregovori sa Sportskim programom HTV-a odužili preko svakog roka, već su i odgovori i zahtjevi bili potpuno neprihvatljivi, podcjenjivački prema utakmicama HNL-a i hrvatskom nogometu. Sama usporedba utakmica Prve HNL s utakmicama Lige prvaka, kako se navodi u današnjem priopćenju za medije Sportskog programa HTV-a, najbolji je pokazatelj koliko uredništvo Sportskog programa HTV-a ne razumije ulogu i odgovornost HTV-a kao javne televizije u podržavaju nacionalnih sportova, što bi trebala biti njihova prioritetna zadaća. Utakmice Prve HNL najgledaniji su sportski program u Hrvatskoj, a negiranje interesa za te utakmice, samo je slabi alibi urednika Sportskog programa HTV-a.

Digitel komunikacije i dalje će štititi interese klubova, Udruge i hrvatskog nogometa. Sigurni smo da će na kraju tog procesa ljubitelji hrvatskog nogometa dobiti mogućnost praćenja neusporedivo većeg broja utakmica, primjerice svih utakmica naših najboljih klubova Dinama i Hajduka, u najvišim produkcijskim i programskim standardima. Podizanje kvalitete produkcije, sve do HD standarda, otvaranje hrvatskog nogometa novim, interaktivnim platformama i medijima, garancija su potpuno novog pristupa i vrednovanja kvalitete hrvatskog nogometa. 

Sportski program HTV-a, sve to, nažalost, nije znao ispravno procijeniti i iskoristiti. Vodeći se izrekom „napad je najbolja obrana“, te prozivanjem Digitel komunikacija, Sportski program HTV-a pokušava izbjeći odgovornost za vlastiti propust i neuspjeh.'

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica