Obavijesti

Sport

Komentari 251

Miočić je nokautirao Werduma: Hrvatska, imate novog prvaka

Miočić je nokautirao Werduma: Hrvatska, imate novog prvaka
5

Imali smo policajca prvaka, sad imamo i vatrogasca šampiona! Stipe Miočić nokautirao je Fabricija Werduma u prvoj rundi i osvojio je UFC pojas

VIDEO

Stipe Miočić novi je UFC prvak! Miočić je nokautirao Fabricija Werduma u prvoj rundi! Razornom desnicom poslao je prvaka u svijet snova i osvojio naslov.

Ponosan na svoje hrvatske korijene, američki vatrogasac pred tisućama ljudi koji su ga gledali pozdravio je Cleveland i svoju drugu domovinu.

- Cleveland, imate prvaka. Hrvatska, imate prvaka - rekao je Miočić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Usput je ispunio obećanje da će osvojiti naslov prije LeBrona u Cavsima.

Desnica koja je uzdrmala UFC

Miočić je šokirao Fabricija Werduma pred njegovih 45.000 navijača na nogometnom stadionu u brazilskoj Curitibi nokautom u prvoj rundi. 

Miočić je jednim udarcem srušio Werduma te uzdrmao MMA svijet. Sve je bilo protiv njega, 45.000 nabrijanih Brazilaca koji su mu dan ranije na vaganju skandirali da će umrijeti u oktogonu, brazilski suci i Brazilac Werdum koji nije izgubio pet godina. Stipe nije odgovarao na provokacije uoči borbe, nisu ga uplašili ni žestoki zvižduci i gotovo neprijateljska atmosfera. Ušao je u oktogon i radio ono što radi najbolje.

Borba je trajala dvije i pol minute.

Werdum je neoprezno krenuo boksačkih tehnikama, Stipe se povlačio i majstorski pogodio Brazilca i poslao ga na spavanje. Zaletio se Stipe do svog tima i preskočio ogradu u jednom potezu. Htio je iskočiti iz kože od sreće.

Ako ste očekivali bombastične izjave od Stipe, onda ne znate kakav je.

- Navijači, znam da ste neutješni, ali moram vam se zahvaliti jer vi stvarate ovaj sport. Fabricio je bio nezgodan. Moram priznati da je brži nego što sam mislio. Bio je raznovrstan, bacao je sve i svašta, ali pogodio sam ga - rekao je Stipe.

- Brži je nego što sam mislio. Malo me hvatao na početku, nisam se otvarao koliko sam htio. Pazio sam i na jiu-jitsu, ali bila je to dobra desnica od mene. Hvala Bogu, sjela je tamo gdje treba - rekao je novi prvak UFC-a.

Neželjeni prvak

Dana White mu je nedavno rekao da će dobiti šansu za naslov ako postane popularniji. UFC ne voli borce poput Stipe, borce koji šute i rade.

Koji su izvan ekscesa, obiteljske ljude i prave sportaše koji su alergični na prozivanje protivnika i one cirkuse na vaganjima. 

Zbog svega toga Stipe je na neki način neželjeni prvak, ali svojim rezultatima natjerao je Whitea da mu da šansu. Stipe ju je objeručke prihvatio i jednom rukom realizirao.

Još će se dugo pričati o desnici koja je poslala Werduma na spavanje.

Kralj nokauta

Mogu iz UFC-ove medijske mašinerije pričati što hoće, ali Stipe priča u ringu.

Nisu mogli ignorirati njegove fenomalne nastupe i nokaute i morali su mu dati šansu. Stipi je ovo bila 15. pobjeda u UFC, daleko najvažnija, ali i 11. nokaut.

Miočić je i jedini teškaš s tri ili više nokauta unutar minute borbe. Ovoga puta malo je kasnio, valjda zbog vremenske razlike. 

Desnica je sjela u trećoj minuti...

Hrvat dominirao

Prema UFC-ovoj statistici, Stipe je od 31 udarca pogodio 20 puta (65 posto) i svi ti udarci bili su žestoki.

Werdum je imao 33 udarca, ali samo 15 puta pronašao je put do izazivača.

Miočić je 68 posto udaraca smjestio u Werdumovu glavu i 29 posto po nogama.

Policajac pa vatrogasac

Mirko Filipović osvojio je PRIDE. Vjerojatno najpoznatijem policajcu na svijetu to je bila kruna karijere. Nakon Mirka, sad je i vatrogasac prvak. Ovoga puta u UFC-u.

Stipe Miočić radi kao medicinski tehničar u vatrogasnoj postrojbi u Clevelandu.

- Cijeli život htio sam pomagati drugima, uvijek sam mislio da ću biti policajac, ali dosta mojih prijatelja otišlo je u vatrogasce pa i ja za njima. Smjene su ponekad zeznute, ali to se zaboravi kad znaš da si nekome pomogao - rekao je Stipe.

Werdum: Stipe je bio bolji, ali ja zaslužujem revanš

Fabricio Werdum bio je vidno utučen nakon poraza od Miočića.

Sad već bivši prvak blijedo je gledao u daljinu. Izgubio je prvu borbu u pet godina i pojas pred svojim navijačima.

No sportski je čestitao Stipi.

- Stipe je bio bolji od mene u ovoj borbi. Ali vratit ću se. Bit ću opet prvak - rekao je Werdum.

- Stipe je ovaj put slavio, ali ne mislim da je on bolji borac od mene. Mislim da sam ja kompletniji što sam i pokazao. Ali bio sam neoprezan. Imao sam plan, ali nisam vidio njegovu desnicu. Pogodio me baš u bradu. Bio sam prvak i red je da dobijem šansu za revanš - dodao je Werdum.

Overeem poručio Stipi: Ti si sljedeći

Čestitke Stipi Miočiću. Veselim se što si ti moj sljedeći protivnik, napisao je na Twitteru Alistair Overeem.

Nizozemac je slavio protiv Andreja Arlovskog i postao je prvi izazivač. Najavio je kako će se boriti protiv pobjednika meča između Miočića i Werduma. Sad je jasno kako će to biti hrvatski borac.

Miočiću su na društvenim mrežama čestitali i Junior dos Santos, Cleveland Cavaliersi...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 251
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...